Muavenet ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Muavenet ne demek TDK?
  2. Içtimai muavenet nedir?
  3. Mukabele kelime anlamı nedir?
  4. Sıhhat ve içtimai muavenet vekaleti ne demek?
  5. Sıhhat ve içtimai muavenet vekaleti ne zaman kuruldu?
  6. Muvazene emri ne demek?
  7. Osmanlıca denge ne demek?
  8. Kurtulamamak ne demek?

Muavenet ne demek TDK?

a. (mua:venet) esk. Yardım: “Muavenetine ne kadar muhtacım, vicdan azabından nasıl perişanım, görmüyor musun?” -A. İlhan.

Içtimai muavenet nedir?

Sıhhat ve İçtimaî Muavenet Vekâleti; İcra Vekilleri Heyetine dahil bir vekilin emir ve idaresi altında olup Devlet hizmetleri arasında, memleketin sıhhî şartlarını ıslah ve milletin ferdî ve içtimaî sıhhatine zarar veren âmillerle mücadele ve gelecek nesillerin sıhhatli olarak yetişmesini temin ve halkı sıhhî ve ...

Mukabele kelime anlamı nedir?

Mukabele, bir kimsenin Kur'an'ı ezberden veya kitaptan yüksek sesle okuması ve onu dinleyen topluluğun da sessizce Kur'an'dan takip etmesidir. Mukabele anlamca karşılıklı verme, karşılıklı okuma anlamına gelir.

Sıhhat ve içtimai muavenet vekaleti ne demek?

Madde 1— Sıhhat ve İçtimaî Muavenet Vekâleti; İcra Ve killeri Heyetine dahil bir vekilin emir ve idaresi altında olup Devlet hizmetleri arasında, memleketin sıhhî şartlarını ıslah ve milletin ferdî ve içtimaî sıhhatine zarar veren âmillerle müca dele ve gelecek nesillerin sıhhatli olarak yetişmesini temin ve halkı ...

Sıhhat ve içtimai muavenet vekaleti ne zaman kuruldu?

Cumhuriyetin ilanı ile birlikte Türkiye Cumhuriyetinin ilk Sağlık Bakanlığı “Sıhhiye ve Muavenet-i İçtimaiye” adıyla “Türkiye Büyük Millet Meclisi İcra Vekillerinin Sureti İntihabına Dair tarihli ve 3 sayılı Kanun” la kurulmuş olup, 1 nolu Ceride-i Resmiye'de (Resmi Gazete'de) yayımlanmıştır.

Muvazene emri ne demek?

Tutum ve davranışlarında ölçü bulunmayan, bir sözü bir sözünü, bir davranışı bir davranışını tutmayan, ne yaptığını bilmez.

Osmanlıca denge ne demek?

tevazün / tevâzün / تَوَازُنْ Muvazene, denge, ölçü.

Kurtulamamak ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Yaptığı bir hatadan dolayı sürekli olarak, bir kimsenin sitem, eleştiri ve sataşmalarına maruz kalmak.