Refakatçi raporunda maaş kesilir mi?

İçindekiler:

  1. Refakatçi raporunda maaş kesilir mi?
  2. Refakatçi raporu en az kaç gün?
  3. Refakat izni en fazla ne kadar?
  4. Işçi refakatçi raporu nedir?
  5. Il dışından heyet raporu alınabilir mi?
  6. Işçiye refakatçi izni verilir mi?
  7. Refakat izni kaç gün olur?
  8. Sürekli işçi il dışından rapor alabilir mi?
  9. Başka bir ilden heyet raporu alınabilir mi?
  10. Devlet memuru il dışından rapor alabilir mi?
  11. Kayınvalide için refakat izni verilir mi?
  12. 65 yaş üstü refakatçi izni nasıl alınır?

Refakatçi raporunda maaş kesilir mi?

Memurun bakmakla yükümlü olduğu veya refakat edilmediğinde hayatları tehlikeye girecek ana, baba, eş ve çocukları ile kardeşlerinden birinin ağır bir kaza geçirmesi veya tedavisi uzun süren bir hastalığa yakalanmış olması durumunda, bu yakınlarına refakat etmek üzere en fazla 6 aya kadar (her olay için, 3 ay ve zorunlu ...

Refakatçi raporu en az kaç gün?

(4) Aynı kişi ve aynı vakaya dayalı olarak verilecek refakat izninin toplam süresi altı ayı geçemez. (5) İzin süresi içinde refakati gerektiren durumun ortadan kalkması hâlinde memur iznin bitmesini beklemeksizin göreve başlar.

Refakat izni en fazla ne kadar?

Gerekli görülmesi hâlinde üç aylık süre aynı koşullarda bir katına kadar uzatılır. Aynı kişiyle ilgili olarak aynı dönemde birden fazla memur refakat izni kullanamaz. Aynı kişi ve aynı vakaya dayalı olarak verilecek refakat izninin toplam süresi altı ayı geçemez.

Işçi refakatçi raporu nedir?

Refakat izni, herhangi bir iş alanında çalışma gösteren bir bireyin, birinci dereceden yakınının ciddi bir rahatsızlık geçirmesi üzerine alabildiği izin sürecidir.

Il dışından heyet raporu alınabilir mi?

3- Mezkur Yönetmelikte belirtilen istisnalar saklı kalmak üzere hafta sonu tatili, ulusal, resmi ve dini bayram günleri ile genel tatil günlerini takip eden günün mesai saatleri içinde memuriyet mahalli dışından(il dışından veya yurt dışından) alınan hastalık raporlarının hastalık iznine çevrilmesi mümkün ...

Işçiye refakatçi izni verilir mi?

İhtiyaca cevap veremeyen durumlardan bir tanesi de “Refakat İznidir”. Refakat izni İş kanununda yoktur. Bunun yerine işçiler işverenden ücretsiz izin talep etmekteler. ... Bu konu aynı zamanda işçi açısından kendisine verilen değeri ifade etmektedir.

Refakat izni kaç gün olur?

Refakat izni, devlet veya özel sektör üzerinde çalışma gösteren bir çalışanın, zorunlu olarak almış olduğu ve birinci dereceden bir yakınına refakat ettiği bir izin sürecini içine almaktadır. Refakat izni almak isteyen bir çalışan, bu izin sürecini en fazla üç ay süreyle kullanabilmektedir.

Sürekli işçi il dışından rapor alabilir mi?

Hastalığı nedeniyle verilen istirahat raporlarının işçinin ikametgahında veya işyerinin bulunduğu il sınırlarında ya da başka bir yerde geçirilmesine yönelik olarak bir yasaklayıcı bir düzenleme bulunmamaktadır.

Başka bir ilden heyet raporu alınabilir mi?

- Hastanın sevkinin yapıldığı başka bir yerden, alınmış olması gerektiğini anlıyoruz. Bu haller dışında memuriyet mahalli dışından rapor alınması usule aykırı rapor tanımı kapsamına girmekte olup, usule aykırı raporlar karşılığında hastalık izni verilemeyecektir.

Devlet memuru il dışından rapor alabilir mi?

3- Mezkur Yönetmelikte belirtilen istisnalar saklı kalmak üzere hafta sonu tatili, ulusal, resmi ve dini bayram günleri ile genel tatil günlerini takip eden günün mesai saatleri içinde memuriyet mahalli dışından(il dışından veya yurt dışından) alınan hastalık raporlarının hastalık iznine çevrilmesi mümkün ...

Kayınvalide için refakat izni verilir mi?

Aylık ve özlük hakları korunarak, refakat izni kullanılmaktadır. Bir kaybı olmaz. Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar uyarınca; 657 sayılı KAnunun 105 inci maddesi çerçevesinde hasta olan kayın valide için refakat izni alınması mümkün değildir.

65 yaş üstü refakatçi izni nasıl alınır?

65 yaş ve üzeri vatandaşlar, seyahat izin belgesi taleplerini, elektronik ortamda e-Devlet, İçişleri Bakanlığı, e-Başvuru Sistemi ve Alo 199 Vefa Destek Hattı üzerinden yapılabilecek.