Cirit füzesi nedir?

İçindekiler:

  1. Cirit füzesi nedir?
  2. Ilk milli füzenin adı nedir?
  3. Astevo ne demek?
  4. Güdümlü füze ne oluyor?
  5. Dünyanın ilk uzun menzilli balistik füzesi adı nedir?

Cirit füzesi nedir?

CİRİT 2.75” Lazer Güdümlü Füze, taarruz helikopterlerinden hafif zırhlı/zırhsız, sabit ve hareketli hedeflere karşı kullanılan yüksek hassasiyetli ve maliyet etkin bir çözümdür.

Ilk milli füzenin adı nedir?

Türkiye tarafından üretilen Cirit füzesi hakkında bilgi veren Dr. Sartuk Karasoy, Cirit füzesinin Türkiye'de ilk defa milli olarak Türk mühendisleri tarafından tasarlanan ve üretilen güdümlü füze olduğunu söyledi.

Astevo ne demek?

TURKAR'ın yeni üst yapılı modeli olan askeri itfaiye aracı ASTEVO, Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı IDEF'13'te görücüye çıktı. ... "TURKAR, kırsal ambulanstan arama kurtarma aracına, demiryolu hat bakım ve servis aracından mobil ofise kadar birçok farklı üst yapı seçeneğine sahip bulunuyor.

Güdümlü füze ne oluyor?

Güdümlü tanksavar füzesi (İngilizce anti-tank guided missile (ATGM) ya da anti-tank guided weapon (ATGW)) tankların imhası amacıyla üretilen güdümlü füze sınıfında bir silahdır. Bu füze ya da silahların ana görevi ağır zırhlı tank veya zırhlı savaş araçlarını vurmak ve yok etmektir.

Dünyanın ilk uzun menzilli balistik füzesi adı nedir?

Geliştirilen kullanıma elverişli ilk KABF, Nazi Almanyası'nda Projekt Amerika adı ile Wernher von Braun ve ekibinin üstlendiği A9/10 füzesidir.