Öz kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

İçindekiler:

  1. Öz kelimesinin zıt anlamlısı nedir?
  2. Issız zıt anlamı ne?
  3. Gösterişli kelimesinin zıt anlamlısı nedir?
  4. Issız kelimesinin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?
  5. Dikin zıt anlamı nedir?

Öz kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Özün Zıt Anlamlısı Olan Kelimeler Öz kelimesinin zıt anlamı; üveydir. Öz kelimesi ile üvey kelimesinin birbirinin zıttı olduğunu belirtmek mümkündür. Öz kelimesi ile üvey kelimesinin bir arada kullanıldığı örnek cümleler ise aşağıdaki gibi olacaktır; - Öz çocuğu öldüğünde, üvey bir evlat edinmek istemişti.

Issız zıt anlamı ne?

Issız kelimesinin zıt anlamlısı ve zıt anlamların bir arada kullanıldığı örnek cümle hakkında bilgi vermek yararlı olacaktır. Issız kelimesinin zıt anlamı olan kelime; kalabalıktır.

Gösterişli kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Gösterişli kelimesinin zıt anlamlı olan ifadesini ise sade kelimesi oluşturur. Sade kelimesi ise bir şeyin daha duru, daha tek bir düzeyde olmasını ifade eder.

Issız kelimesinin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?

Tenha kelimesi Farsça bir kelime iken, ıssız kelimesi Türkçe karşılığı ve anlamlısıdır. Tenha kelimesinin karşıt anlamı da bulunmaktadır. Karşıt anlamlı kelimeler birbirinin zıttı olan kelimelerdir.

Dikin zıt anlamı nedir?

Dik Zıt Anlamı Olan Kelimeler Dik kelimesinin sıfat olması gibi zıt anlamlıları da sıfat olmaktadır. Dik kelimesinin karşıt anlamlı kelimeleri ise eğik ve yatay olmaktadır.