Öğretmen maaş bordrosuna nasıl bakılır?

İçindekiler:

  1. Öğretmen maaş bordrosuna nasıl bakılır?
  2. Maaş bordrosu ne zaman çıkar?
  3. Maaş bordrosu neden istenir?
  4. Öğretmenler maaş bordrosunu nereden görebilir?
  5. Maaş bordrosu nerelerde kullanılır?
  6. Brüt maaşı nasıl öğrenebilirim?

Öğretmen maaş bordrosuna nasıl bakılır?

Sisteme giriş yapıp e-Hizmetler kısmından veya yukarıda bulunan arama bölümünden yararlanmak istediğiniz hizmetin adını girin. 5. e-Bordro yazmanızın ardından bu hizmetin adı karşınıza çıkacaktır. Sonrasında Maliye Bakanlığı e-Bordro Sorgulama hizmetine tıklayın. Açılan ekrandan görüntülemek istediğiniz bordroyu seçin.

Maaş bordrosu ne zaman çıkar?

Genel ve özel bütçeli kurumlarda çalışan ve maaşları KBS üzerinden hesaplanan personelin maaş bordroları her ayın 14' ü sabahından itibaren e-Bordro uygulaması üzerinden alınabilmektedir. Önceki aylara ait maaş bordroları ise her zaman alınabilmektedir.

Maaş bordrosu neden istenir?

Maaş bordrosu, işverenin işçisine ücret ödeme sorumluluğunu beyan ettiğini ispatlayan bir belge olarak bilinmektedir. Bu sebepten dolayı da bordronun düzenlenebilmesi ve uygulanabilmesi hem işveren için hem de işçi için büyük bir önem teşkil etmektedir.

Öğretmenler maaş bordrosunu nereden görebilir?

Memurlar bordro sorgulamalarını E devlet üzerinden yapabilir. Sistem üzerinden geçmişe yönelik maaş bilgisi de görüntülenebilir. E Bordro uygulama sayesinde maaş bordroları internet üzerinden sorgulanabilmektedir.

Maaş bordrosu nerelerde kullanılır?

bordro
  • genellikle resmi direlerde kullanılan ve herhangi bir şeyi (maaş,gelir-gider hesapları,tahsilat,borç çizelgeleri vb)ayrıntılı olarak listeleyip,incelenmesini kolaylaştıran evrak.özel sektörde genellikle maaş bordrosu şeklinde karşımıza çıkar. ...
  • bunlari anlayabilmek icin uzman olmak gerekir.
Daha fazla öğe...

Brüt maaşı nasıl öğrenebilirim?

E Devlet'e giriş yaptıktan sonra e-hizmetler kısmından Maliye Bakanlığı başlığı altında e- Bordro hizmetini görüntüleyebilir, yıl ve ay seçimi yaparak sorgulama yapılabilir. Maaş bordronuzu yine aynı sayfada yer alan “Yazdır” butonu yardımıyla yazdırabilir.