Kantaron yağının yüze faydaları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Kantaron yağının yüze faydaları nelerdir?
  2. Sarı kantaron yağı içilirse ne olur?
  3. Kantaron yağı günde ne kadar içilir?
  4. Kantaron yağı içilerek kullanılır mı?

Kantaron yağının yüze faydaları nelerdir?

Kantaron yağı, güneş yanıklarının ve ciltte bıraktığı lekelerin yok olmasını sağlıyor. Çeşitli sebeplerle oluşan ciltteki kızarıkları azaltıyor, düzenli kullanıldığında kızarıklıkları tamamen ortadan kaldırıyor. Hem sivilcelerin hem de sivilcelerden kalan lekelerin temizlenmesine yardımcı oluyor.

Sarı kantaron yağı içilirse ne olur?

Yara ve yanık izlerinin çok daha kısa sürede yok olmasına yardım ediyor. Kantaron yağı, ağız yoluyla tüketildiğinde kan şekerini düşürücü bir etki oluşturuyor, kan şekeri yüksek seviyelerde olanlara yardımcı oluyor..

Kantaron yağı günde ne kadar içilir?

Kantaron yağını ağız yoluyla tüketmeye karar verenlerin günde 1 çay kaşığını asla geçmemesi gerektiğini unutmamalısınız. Bu 1 çay kaşığı kantaron yağı nasıl kullanılacak derseniz, doğrudan içebileceğiniz gibi ılık suyun içine ilave ederek de içebilirsiniz.

Kantaron yağı içilerek kullanılır mı?

Cam bir kavanoz içine konulan sarı kantaron çiçekleri üzerine saf zeytinyağı eklenir. Günde 2-3 saat güneş gören yerde 2-3 ay bekletilerek hazırlanan sarı kantaron otu yağı, içilerek ya da cilde ve saçlara sürülerek kullanılabilir.