Arsa nasıl bulunur?

İçindekiler:

  1. Arsa nasıl bulunur?
  2. Parsel sorgu nasıl yapılır?
  3. Ada no nasıl öğrenilir?
  4. Parsel sorguda kırmızı çizgi ne demek?
  5. Internetten parsel sorgulama nasıl yapılır?

Arsa nasıl bulunur?

Peki, siz de "Arsamın yerini nasıl bulurum?" diyorsanız hemen yanıtlayalım. nternet üzerinden Ada pafta parsel sorgulama işlemi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Coğrafi Bilgi Sistemleri ile yapılabiliyor. Sorgulama yapmak için cbs.tkgm.gov.tr/parselsorgu.aspx adresinde giriş yapılması gerekiyor.

Parsel sorgu nasıl yapılır?

Parsel Sorgulama Uygulaması için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) sitesini ziyaret edebilirsiniz. Tapu parsel sorgulama uygulamasına tıklayarak, sorgu sayfasına ulaşabilirsiniz. Ada parsel sorgu ekranı alanındaki sol kısımda yer alan “lokasyon” bilgilerini girerek sorgu yapabilirsiniz.

Ada no nasıl öğrenilir?

Ada pafta parsel sorgulama için bağlı olduğunuz belediyeye müracaatta bulunabilirsiniz. Ayrıca internet üzerinden online bir şekilde ada pafta parsel sorgulaması yapabilirsiniz.

Parsel sorguda kırmızı çizgi ne demek?

Ana taşınmaz bilgileri ile bağımsız bölüm bilgilerinin görüntülendiği aşamalarda sorgulanan malik bilgilerinin bulunduğu satır kırmızı renk ile belirtilmektedir. Bu modül ile kadastro müdürlüklerinde . ncz veya shp. formatında tutulan verilerin tapu mahallesi/köyü bazında aktarımı yapılmaktadır.

Internetten parsel sorgulama nasıl yapılır?

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi sorgulamasını https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ linki üzerinden yapabilirsiniz.