Antidepresan sertleşmeyi etkiler mi?

İçindekiler:

  1. Antidepresan sertleşmeyi etkiler mi?
  2. Prozac cinsel hayatı etkiler mi?
  3. Antidepresan neden cinsel isteksizlik yapar?
  4. Paxera kesilince ne olur?

Antidepresan sertleşmeyi etkiler mi?

Birçok antidepresanın cinsel isteksizlik ve orgazm güçlüğü yaratma gibi bir yan etkisi bulunmaktadır. Yine antidepresan ilaçlar erkeklerde boşalma süresini uzatabilirler, nadir olarak görülse de sertleşme zorluklarına sebep olabilirler.

Prozac cinsel hayatı etkiler mi?

Ancak tedavisinde kullanılan ilaçların da bedende hissedilen hazza tahammülü yoktur. Dolayısıyla cinsel isteği baltalayabilirler. Prozac, Cymbalta ya da Zoloft gibi antidepresan ilaçların libidoyu azalttığı söylenmektedir. Antidepresan kullanıyorsanız ve tutku seviyeniz düşüşe geçtiyse doktorunuzla konuşun.

Antidepresan neden cinsel isteksizlik yapar?

Antidepresanlar bu beyin kimyasallarının dengesini değiştirdiklerinden cinsel sinyallerin kalitesini bozabiliyor. Bununla birlikte son yıllarda yapılan çalışmalar uzun süre antidepresan kullanan erkeklerde testosteron hormonunun da düşüşe geçtiğini gösterdi. Yani hormonsal bir isteksizlik de söz konusu.

Paxera kesilince ne olur?

İlacı aniden kesmenin bazı yan etkileri olabilir; depresyon, anksiyete, ruh hali değişiklikleri, aşırı heyecan, sinirlilik, kafa karışıklığı, baş dönmesi, baş ağrısı, halsizlik, kollarda, bacaklarda, ellerde veya ayaklarda uyuşma veya karıncalanma, sıradışı rüyalar, uyku sorunları, mide bulantısı veya terleme.