Eflatun kimdir kisaca hayati?

İçindekiler:

  1. Eflatun kimdir kisaca hayati?
  2. Eflatun hangi peygamber zamanında yaşadı?
  3. Platon a niye Eflatun denir?
  4. Platon'un felsefesi nedir?
  5. Platon kimdir ne yapmıştır?
  6. Eflatun Peygamber mıdır?
  7. Eflatun a göre hangisi eğitilmelidir?
  8. Eflatun olarak bilinen filozof kimdir?
  9. Eflatun a göre devlet nedir?

Eflatun kimdir kisaca hayati?

427 - ö. M.Ö. 347) çok önemli bir Antik Yunan filozofu. Hayatını geçirdiği Atina'daki ünlü akademiyi kurdu. Asıl adı Aristokles'di. Geniş omuzları ve atletik yapısı yüzünden, Yunanca Platon (geniş göğüslü) lakabı ile anıldı ve tanındı.

Eflatun hangi peygamber zamanında yaşadı?

Cübbeli Ahmet: "İsa zamanında yaşayan meşhur bir filozof olan Eflatuna demişler ki bir peygamber çıktı..." Eflatun, Hz. İsa'dan 400 sene önce yaşamış bre yalancı.

Platon a niye Eflatun denir?

Türkçe ispor veya siteyşın gibi, ya başına ya arasına mutlaka bir sesli katıyorlar. Dolayısıyla filozofun Arapça adı Felâtûn veya Eflâtûn. Türkçeye Arapçadan aktarılmış, ikinci şekli daha çok tutmuş. Platôn adının anlamı “düz yerden gelen” yahut “ovalı”.

Platon'un felsefesi nedir?

Ahlak, Erdem ve Politika. Platon, siyasetin tüm doğruların var olmasında yararlanılacak ilk kaynak olduğunu düşündüğü için siyaseti yapan kişilerinde erdemli kişiler olması gerektiği tezini savunur. İşte bu yüzden bir hakikat üzerinde durur. Tabi olarak Yunan yarımadasında onun gibi düşünmeyenler de mevcuttur.

Platon kimdir ne yapmıştır?

Platon Antik Çağ Yunan felsefesindeki filozoflardandır ve Sokrates'in öğrencisi olarak bilinir. Kendisi de Aristoteles'in hocalığını yapmıştır. Eflatun olarak da bilinen Platon batı dünyasının düşünce tarzını oluşturan ilk filozof kabul edilir. Batıdaki ilk yüksek öğrenim kurumu olan Atina Akademisini kurmuştur.

Eflatun Peygamber mıdır?

Eflâtun bir peygamberdi, fakat kavmi bilemedi' veya “kavmi onun cahil olduğunu söyledi” diye bir söz daha işitmişimdir ki, yanılmıyorsam Hz. Peygamber'e ait hadislerden veya hiç olmazsa büyüklerin kelâmından sayılmıştır.

Eflatun a göre hangisi eğitilmelidir?

Birey, tıpkı bir hücre gibi kendine düşen görevi yerine getirmekle yükümlüdür. Eflatun'a göre iyi bir düzen tesis edebilmek için işe Site'nin yöneticilerinden ve askerlerden başlanmalı. Bunların zihnen, ruhen ve bedenen (matematik, müzik ve jimnastikle) çok iyi bir şekilde eğitilmeleri sağlanmalı.

Eflatun olarak bilinen filozof kimdir?

Platon; MÖ 4), Antik/Klasik Yunan filozofu, matematikçi, felsefi diyaloglar yazarı ve Batı dünyasındaki ilk yüksek öğretim kurumu olan Atina Akademisinin kurucusu. Bu akademi aynı zamandan günümüzdeki modern üniversite oluşumunun başlangıcı olarak da kabul edilir.

Eflatun a göre devlet nedir?

Platon, devleti başka deyişle toplumu doğal olan iş bölümüne dayandırmıştır. Devleti canlı bir organizma gibi düşünmektedir. Ona göre devletin her organı ancak bütün yapı içinde yaşamını sürdürebilecektir. Bu nedenle birey toplum dışında var olamayacak; toplum da bireylerle var olacaktır.