Realistik dövme nedir?

İçindekiler:

  1. Realistik dövme nedir?
  2. Watercolor dövme nedir?
  3. Portre dövme ne demek?
  4. Dövme çeşitleri nelerdir?
  5. Dövme Nerelere yapılmaz?
  6. Tribal dövme ne demek?
  7. Blackwork dövme nedir?
  8. Dotwork dövme nedir?
  9. Maoriler kimlerdir?
  10. Dövme acısı nasıl azaltılır?
  11. Dövmeden hastalık bulaşır mı?

Realistik dövme nedir?

Realistik dövme; üç boyutlu görünüme sahiptir. Bundan dolayı gerçekçi görünür. Realist dövme modelleri, gerçeğe en yakın hali ile resmedilmektedir. ... Annenin, sevgilinin, en yakın arkadaşın ya da idolleştirilen bir kişinin portresi realistik dövme olarak yaptırılmaktadır.

Watercolor dövme nedir?

Suluboya dövmeler adından da belli olacağı üzere suluboyayla yapılmış gibi görünen dövmelerdir. ... Sulu boya dövmeler desenleriyle olduğu kadar da renkleriyle dikkat çeken bir yapıya sahip. Renkli dövmelerden hoşlananlar için çok güzel bir seçenek haline geldi.

Portre dövme ne demek?

Sevginin en dikkat çekici ifadelerinden olan portre dövmelerde, insanların ya da hayvanların görünüşleri olabildiğince benzetilerek vücudun belli bir yerine resmedilir. Portre dövme modelleri detaylı işler olduğu için geniş alanı olan; kollara, omuzlara, sırt ile göğüs bölgelerine yapılmaktadır.

Dövme çeşitleri nelerdir?

Minimalden Tribale Tüm Zamanların En Sevilen 22 Dövme Stili
  1. Gradyan. Bir renkten diğerine yumuşak bir akış olan gradyan dövmeler, estetik açıdan oldukça güzel gözükür. ...
  2. Geleneksel (Old School) ...
  3. 3. Realistik. ...
  4. Suluboya (Watercolor) ...
  5. Tribal. ...
  6. New School. ...
  7. 7. Neo-Geleneksel (Neo-Traditional) ...
  8. 8. Japon Tarzı
Daha fazla öğe...

Dövme Nerelere yapılmaz?

Bu 7 bölgeye ve bu bölgeye yapılan dövmelerin zararlarına birlikte bakalım.
  1. Dirsek. Uzmanlar dirseklerinize dövme yaptırmanızı önermiyor. ...
  2. Koltuk altı Koltuk altı en acı verici bölgelerden biri. ...
  3. 3. Dizlerin arkası ...
  4. El ve parmaklar. ...
  5. Göğüs yanları ve göğüs kafesi. ...
  6. Yüz. ...
  7. 7. Ayak bileklerinin ön ve arka kısımları

Tribal dövme ne demek?

Tribal Dövme, Eskiden kabile mensuplarının kim olduklarını, özelliklerini, statülerini göstermek amacıyla yaptırmaya başladıkları, dövme türüdür. Kabile ve aşiret yönetiminde bulunan kişilerin başarılarını, kazanımlarını anlatmadan; direkt karşı tarafa yansıtabilmek için tribal dövmeyi kullanırlardı.

Blackwork dövme nedir?

Blackwork, çizgilerle oluşturulan şekiller, Dotwork ise noktalarla birleştirilen ve gölgelendirilen şekiller anlamına geliyor. Bunların bileşimi ile isteğe bağlı olarak mânâlı bir çizim de elde edilebilir ya da sadece şerit olarak anlamı olmayan çizimler ortaya çıkabilir.

Dotwork dövme nedir?

Dotwork Tattoo, yani noktalama işi dövme, tasarımdaki gölgelendirmelerin boyamak yerine noktalar koyarak verildiği dövmelerin genel adıdır. Bu tarz dövmelerde ton geçişlerini rengi gittikçe açılan bir boyama değil, sıklığı farklı alanlarda değişen noktalar bütünü oluşturur.

Maoriler kimlerdir?

Maoriler, Yeni Zelanda anakarasının yerli Polinezya halkıdır. Maorilerin kökeni, Yeni Zelanda'ya kabaca 13 yılları arasında çeşitli waka (kano) seferleri dalgasıyla gelen doğu Polinezya'dan gelen yerleşimcilere dayanır. Fiji ve Polinezya kökenlilerdir.

Dövme acısı nasıl azaltılır?

Dövmenizin yapılacağı günün öncesinden bol bol su içmeye başlayın. Vücudunuzdaki su oranının yüksek olması mürekkebin derinize daha kolay işlemesini sağlar. Dövme seansınızı daha hızlı ve daha az acılı geçirebilirsiniz.

Dövmeden hastalık bulaşır mı?

Dövmeyle geçebilen hastalıkları sıralayan Çekin, “Steril olmayan, kirli iğnelerin kullanımıyla, Hepatit, HIV, Herpes Enfeksiyonu, hatta AİDS virüsü bile bulaşabilir. Dövme yaptırırken sertifikalı, bu işin eğitimini almış, deneyimli, steril mekanları tercih edin.