7302 Ne?

İçindekiler:

  1. 7302 Ne?
  2. 6514 KPSS nitelik kodu nedir?
  3. 6519 KPSS nitelik kodu nedir?
  4. 3188 nitelik kodu nedir?
  5. 3173 KPSS nitelik kodu nedir?
  6. Kpss nitelik kodu hepsini taşımak gerekiyor mu?
  7. KPSS 3005 nitelik kodu nedir?
  8. KPSS tercih yaparken nitelik kodları ne demek?
  9. KPSS nitelik kodu ne işe yarar?
  10. Önlisans mezunları hangi memurluklara başvurabilir?

7302 Ne?

Merkezi atamalarda şoför kadrolarına atanacak olanların, mesleğin içinde sürücülük şartı aranan kadroların yanında gördüğü ve merak ettiği 7302 nitelik kodu hayatımıza yeni girmiştir. 18 Temmuz 1997 tarihinde çıkan 23053 sayılı Resmi Gazete Karayolları Trafik Yönetmeli yayımlandı.

6514 KPSS nitelik kodu nedir?

KPSS tercih kılavuzunda bulunan 6514 özel koşulu, bu kadrolara başvuracak olan adayların D sınıfı sürücü belgesi sahibi olmalarının gerektiğini belirtmektedir.

6519 KPSS nitelik kodu nedir?

6519 nitelik kodu, KPSS Tercih Kılavuzu'nda istenilen sınıftaki sürücü belgesine en az (5) yıldır sahip olma şartı taşımak anlamına gelmektedir.

3188 nitelik kodu nedir?

Bu kodlar bir tanesi olan 3188 nitelik kodu, kamu personeli adaylarının hangi bölümden mezun olmalarını gerektiğini ifade eder. 3188 nitelik kodunun kılavuzdaki açıklaması "Otobüs Şoförlüğü (Kaptanlık), Otobüs Şoförlüğü, Otobüs Kaptanlığı ön lisans programlarının birinden mezun olmak" şeklindedir.

3173 KPSS nitelik kodu nedir?

3173 nitelik kodu kılavuz açıklamasında '' Muhasebe, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ön lisans programlarının birinden mezun olmak'' şeklinde açıklanmıştır.

Kpss nitelik kodu hepsini taşımak gerekiyor mu?

Bir kontenjanın karşısında birden çok özel koşul kodu varsa; aday mutlaka bu niteliklerin hepsine sahip olmalıdır. Yoksa bu kontenjanı tercih etmemelidir. Örneğin, bir memurluk kadrosu için ehliyet, YDS 70 almak şartları aranıyorsa her iki şartın da adayda bulunması gerekir.

KPSS 3005 nitelik kodu nedir?

3005 nitelik kodu: Acil Bakım Teknikerliği, Acil Yardım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği önlisans programlarının birinden mezun olanların tercihte bulunabileceği anlamı geliyor.

KPSS tercih yaparken nitelik kodları ne demek?

KPSS TERCİH KILAVUZU NİTELİK KODLARI NE DEMEK? Nitelik kodu, adayların tercih yapacağı alana/bölüme göre belirlenen ve adaylarda bulunması gereken özelliklerin belirtildiği kısa kodlardır. Bir kadro veya pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir.

KPSS nitelik kodu ne işe yarar?

Adayların tercih yapacakları bölüme göre belirlenen ve adaylarda bulunması gereken özelliklerin belirtildiği kodlara nitelik kod adı verilmektedir. Bir kadro veya pozisyon için mezun olunan programın veya alanın koşulları birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterli olmaktadır.

Önlisans mezunları hangi memurluklara başvurabilir?

Bu kamu kurumları , Zabıta ve İcra katibi, infaz koruma memuru, düz memur, mübaşir, şoför, zabıta memuru, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, hizmetli, destek personeli, aşçı, temizlik personeli, büro memuru, danışma memuru gibi kadrolara memur alımları yapılmaktadır.