Emeklilik başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır?

İçindekiler:

  1. Emeklilik başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır?
  2. 4A emeklilik evrak takibi nasıl yapılır?
  3. SGK emeklilik takibi nasıl yapılır?
  4. E devletten emeklilik başvurusu nasıl yapılır 2021?

Emeklilik başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır?

Emeklilik başvurusunun tamamlanma süresi, 15 gün ile 3 ay arasında değişiklik gösterir. Hizmet süresinin tamamını memuriyette geçiren bir bireyin emeklilik işlemlerinin sonuçlanması 6-7 gün sürmektedir. Günümüzde sigorta kolu ne olursa olsun emeklilik başvuruları ortalama 15 günde sonuçlanır.

4A emeklilik evrak takibi nasıl yapılır?

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ÜZERİNDEN ARAMA Öncelikle https://uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama/ adresine tıklayın ve “SGK Evrak Kaydı ve Takibi” başlığı altında başvuru dosyanızın ne durumda olduğunu öğrenebilirsiniz.

SGK emeklilik takibi nasıl yapılır?

Bunlardan biri Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) kendi sitesi. Diğeri de emeklilik ile ilgili birçok işlemi halledebileceğiniz e-Devlet Kapısı'dır. Öncelikle bu adrese tıklayın ve “SGK Evrak Kaydı ve Takibi” başlığı altında başvuru dosyanızın ne durumda olduğunu öğrenebilirsiniz.

E devletten emeklilik başvurusu nasıl yapılır 2021?

kimlik numaranızı ve e-devlet şifremizi girdikten sonra sisteme giriş yap butonuna tıklamanız gerekir. Daha sonra yönlendirildiğiniz sayfada başvuru yılınızı seçerek Sorgula butonuna tıklamanız gerekmektedir. Böylelikle e-devlet üzerinden emeklilik başvuru sorgulaması tamamlanmış olur.