Mihran anlamı ne demek?

İçindekiler:

  1. Mihran anlamı ne demek?
  2. Miran isminin yanına ne gider?
  3. Yağız anlamı ne demek?
  4. Eymen ismi Türkçe mi?

Mihran anlamı ne demek?

Tanrı ismi, kader, alın yazısı anlamına da gelen Mihran ismi, hem kız hem de erkekler için kullanılmaktadır. Mihran Pakistan'ın en uzun nehri olma özelliği ile dikkat çekmektedir. Pakistan'da yaşayan Müslümanlar İndus nehrine Mihran demektedirler.

Miran isminin yanına ne gider?

Özellikle ATV kanalında yayınlanan Hercai dizisi de Miran isminin bu kadar popüler olmasının bir başka sebebidir. Miran isminin yanına isim arayışınız varsa en çok Ahmet, Mehmet, Ali isimlerinin yakıştırıldığı bilinmektedir.

Yağız anlamı ne demek?

Erkek ismi olarak kullanılması halinde de yiğit olan anlamına gelmektedir. Yağız İsminin Anlamı Nedir? Sıklıkla karşılaşılan yağız ismi, yiğit kişi, esmer olan, doru olan kişi anlamına gelmektedir. Aynı zamanda güzel bakımlı olan anlamına da gelmektedir.

Eymen ismi Türkçe mi?

Arapça kökenli bir isim olan Eymen'in sözlük anlamı, talihli, şanslı kimse; sevilen ve saygı duyulan kimse olarak tanımlanmaktadır. ... Eymen ismi anlamının yanında Kuran-ı Kerim'in 3 faklı suresinde geçmektedir. Meryem Suresi 52. Ayet, Taha Suresi 80. Ayet, Kassas Suresi 30 ayetlerde yer almaktadır.