Çalışmayan bir kişi gelir belgesini nereden alır?

İçindekiler:

  1. Çalışmayan bir kişi gelir belgesini nereden alır?
  2. Çalışmayan birinin gelir belgesi nasıl alınır?
  3. Ikametgah belgesi nereden alınır?
  4. Maaş bordrosu nedir nereden alınır?
  5. E devletten gelir testi yapılır mı?

Çalışmayan bir kişi gelir belgesini nereden alır?

SGK'ya bağlı olarak çalışan bir kişi aile gelir belgesini iş yerlerinden alabilirler. Kamuda çalışan bir kişi aile gelir belgesini Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından alabilirler. Bunu E-Devlet e-bordro ile alabilirsiniz.

Çalışmayan birinin gelir belgesi nasıl alınır?

Çalışmayan vatandaşların gelir belgesi alması için: Çalışmayan vatandaşın ikamet kaydının bulunduğu Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuru yapması gerekmektedir. E-devlet sistemi üzerinden sigortalılık tescil kaydı tespiti dosyasının çıktısını alması gerekmektedir.

Ikametgah belgesi nereden alınır?

İkametgah belgesi eskiden nüfus müdürlüklerinden ya da mahalle muhtarlıklarından alınırdı. e-Devlet Kapısı ile birlikte artık online olarak kolayca ikametgah belgesi alabiliyoruz.

Maaş bordrosu nedir nereden alınır?

Maaş Bordrosu Nereden Alınır? Kamu kuruluşlarında çalışan kişiler maaş hakkında bilgileri Maliye Bakanlığının kuruluşlarından alabilme imkanına sahip olmaktadır.

E devletten gelir testi yapılır mı?

Test sonucu sorgulaması ya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ya da e-Devlet aracılığıyla yapılır. İlk seçenek olarak başvuru yapılan kuruma giderek sonuç öğrenilebilir. İkinci seçenek olarak ise e-Devlet üzerinden sorgulanabilir.