Ebegümeci çayı nasıl hazirlanir?

İçindekiler:

  1. Ebegümeci çayı nasıl hazirlanir?
  2. Ebegümeci nasıl Tuketilmeli?
  3. Ebegümeci çiçeği nerede bulunur?
  4. Ebegümeci kavurması nasıl yapılır?
  5. Ebegümeci çeşitleri nelerdir?
  6. Ebegümecinden ne olur?
  7. Kömeç otu kavurması nasıl yapılır?
  8. Ebegümecinin başka adı var mı?
  9. Ebegümeci nasil bitki?

Ebegümeci çayı nasıl hazirlanir?

Çeyrek litre kaynamış iyi suya 2-4 çay kaşığı kurutulmuş ebegümeci atıp 10 dakika demlenmesini bekledikten sonra içebilirsiniz.

Ebegümeci nasıl Tuketilmeli?

Mutfaklarda ve sağlık alanında kullanımı yaygındır. Ebegümecinin yapraklarını tıpkı ıspanak gibi kavurabilirsiniz. Daha sonra hamur işlerine katabilir, et yemeklerinde ya da çorbalara katarak lezzetli yemekler elde edebilirsiniz. Birde yaprak ve çiçekleriyle zeytinyağlı yemekler hazırlayabilirsiniz.

Ebegümeci çiçeği nerede bulunur?

Pazarların yanı sıra bazı süpermarketlerin manav reyonlarında ebegümeci mevcuttur. Ebegümecinin kurutulmuş ve paketlenmiş hali ise aktarlarda ve yöresel ürün pazarlarında satışa sunulur. Bununla birlikte tohumu da aktarlarda ve pazarlarda bulunabilir.

Ebegümeci kavurması nasıl yapılır?

Ebegümeci Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Ebegümeci ayıklanıp yıkanır. Saplarıyla beraber doğranır.
  2. Sıvı yağ da küp küp kesilen soğan kavrulur, içine ebegümeci eklenip ikisi bir kavrulur.
  3. Küp küp domates ve baharatlar da eklenir ve hepsi bir 10 dk kavrulur. Ispanak gibi çabuk piştiği için bu kadar kavurmak yeterlidir.

Ebegümeci çeşitleri nelerdir?

Ebegümecinin dünyada ve ülkemizde yetişen birçok türü bulunmaktadır. En yaygın olarak bulunan ve tercih edilen Malva silvetris (büyük ebegümeci) ile birlikte, Malva rotundifola olarak adlandırılmış olan ve ülkemizde 'karagöz ebegümeci' ya da 'küçük ebegümeci' olarak bilinen türü de yaygın olarak kullanılmaktadır.

Ebegümecinden ne olur?

Ebegümeci yemeği faydaları; Ebegümeci nefes darlığına iyi gelir ve öksürüğü keser. Mide ve bağırsakların düzenli bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Sindirim sistemi için oldukça faydalıdır. Ateş düşürücü etkisin olması ile birlikte bademciklere de iyi gelmektedir.

Kömeç otu kavurması nasıl yapılır?

Ebegümeci (Kömeç) Kavurması Tarifi Yapılışı Soğanlar doğrandıktan sonra tencerede sıvı yağla kavrulur. Salça da eklenip ebegümeçleri de koyularak yaklaşık 5 dakika kadar daha kavrulur. Sıcak suyu da ekleyip ebegümeçleri yumuşayana kadar pişirilir. En son olarak nar ekşisi, tuzu ve pul biberi katılır.

Ebegümecinin başka adı var mı?

Diğer İsimleri : Ebe gümeci, Ebegömeci, Kazankarası, Malva sylvestris. Botanik Bilgi : Ebegümecigiller familyasında yer alan aynı cinsten 1500 kadar tür bitkinin genel adı ebegümecidir. İki ya da çok yıllık otsu bitkilerdir. Ülkemizde 8 ebegümeci türü yetişmektedir.

Ebegümeci nasil bitki?

İki ya da çok yıllık otsu bitkilerdir. Ülkemizde 8 ebegümeci türü yetişmektedir. Bunlardan en önemlisi büyük ebegümeci (M. sylvestris) türüdür. 20-30 cm. arasında boylanabilen bu türün yaprakları yuvarlağımsı biçimli, kenarları dişli, uzun saplı, tüylü, almaşık dizili, 3-7 parçalı ve palmiye gibi damarlıdır.