Saf çikolata nedir?

İçindekiler:

  1. Saf çikolata nedir?
  2. Iyi çikolata nasıl anlaşılır?
  3. Gravür çikolata nedir?
  4. Gerçek çikolata erir mi?
  5. Gerçek çikolata nedir?
  6. Kuvertür çikolata yenir mi?
  7. Hangi çikolata yenir?

Saf çikolata nedir?

Çikolata yapımında ham madde olarak kullanılan kuvertür çikolata, kakao çekirdeklerinin işlenmesi ile elde edilen saf çikolatadır. Yüksek oranda kakaoya sahiptir ve içerisinde katkı maddesi yoktur. Halk arasında “külçe çikolata” ya da “kalıp çikolata” gibi isimler ile tanınır.

Iyi çikolata nasıl anlaşılır?

İyi bir çikolata düz ve pürüzsüz olmalıdır. Eğer üzerinde renk değişiklikleri, yani koyudan açık renge doğru farklılıklar görürseniz, fazla sıcakta kalmış, kakao ve yağ yüzeyde kristalleşmiş demektir. Kaliteli bitter çikolataların rengi neredeyse kırmızıya çalan hoş bir koyu kahverengidir.

Gravür çikolata nedir?

Yüksek oranda, yani yaklaşık olarak yüzde 32 ve yüzde 39 arasında kakao yağı içeren, içerisinde yüksek oranda kakao bulunduran çikolata çeşididir.

Gerçek çikolata erir mi?

Kakao yağı içeren çikolata yediğinizde ne olur? Kakao yağı vücut sıcaklığında eridiğinden dolayı, öncelikle tadına baktığınızda damağınızda erir. Ağzınızda bir lezzet şöleni başlar. Çünkü çikolata kendini bırakır ve damağınızda erimeye başlar.

Gerçek çikolata nedir?

'Gerçek' çikolata, kakao çekirdeğinden elde edilen iki malzeme (kakao kütlesi ve kakao yağı) ile şeker kullanılarak yapılır. Bitter çikolata yapımında bunlara ek olarak şeker, sütlü çikolata yapımında ise şeker ve süt tozu eklenir.

Kuvertür çikolata yenir mi?

Evet, kuvertür çikolata da diğer çikolata türleri gibi tüketilebiliyor. Ancak diğer çikolata türleri profesyonel kullanımlar için fazla uygun olmadığından, kuvertür çikolata daha çok tüketim için değil, profesyonel kullanımlar için tercih ediliyor.

Hangi çikolata yenir?

Eğer diyette iseniz tercihinizi bitter çikolatadan yana kullanmalısınız. Bitter çikolata daha az şeker; daha çok kakao içermesi yönüyle sağlıklı bir seçim olacaktır. Bitter çikolatanın olumlu etkilerinin kaynağı içerdiği flavonoid bileşikleridir.