Domates evde nasıl ekilir?

İçindekiler:

  1. Domates evde nasıl ekilir?
  2. Domatesin nasıl yetiştirilir?
  3. Çeri domates fidesi nasıl yetiştirilir?
  4. Saksıda domates verimi nasıl artar?
  5. Domates fidesi ne zaman yatırılır?
  6. Çeri domates kaç günde meyve verir?
  7. Domates fidesi kaç günde biter?
  8. Saksıda domates güneşi sever mi?

Domates evde nasıl ekilir?

Düşündüğünüzden Kolay Olacak: Saksıda Adım Adım Domates Nasıl Yetiştirilir?
  1. 1. adım: Çimlenme tepsisi ya da plastik bardakların içini verimli bahçe toprağı ile doldurup tohumları içine ekin. ...
  2. 2. adım: Tohumların çimlenmesi için onları güneş görmeyen, sıcak bir ortamda bekletin ve toprağı sürekli nemli tutun.
Daha fazla öğe...

Domatesin nasıl yetiştirilir?

Domates tarlada ve saksıda yetiştirmek için uygun bir sebzedir. Domates fidesi ekildiği toprakta ne çok altta ne de çok üstte bulunmalıdır. Yeterli güneş ve bol su ile beslenen domates fideleri kısa sürede gelişmeye başlarlar. Ancak domatesin toprağı soğuksa, çimlenme yavaşlayacağından gelişme hızı da düşer.

Çeri domates fidesi nasıl yetiştirilir?

Çeri domates fidesi için öncelikle sebze yetiştirmeye uygun bir saksı temin edilmelidir. 30-40 cm derinliğinde bir saksı yeterli olacaktır. Gübreli saksı toprağı ile saksının yarısından fazlası doldurulduktan sonra tohumlar serpiştirilir. Daha sonra tohumların üzeri örtülerek can suyu verilir.

Saksıda domates verimi nasıl artar?

Saksının 3'te 1'ini verimli bahçe toprağı ile doldurup domates fidesini buraya dikelim. Bitki gelişip gübreleme dönemi gelince, organik gübre karıştırdığımız bahçe toprağını saksımıza yavaş yavaş ekleyelim. Her seferinde domatesiniz yeni eklediğiniz toprağa kök salacak ve saçak kökler taze gübreyi daha rahat alacak.

Domates fidesi ne zaman yatırılır?

7-10 gün içerisinde domates fidelerinin toprağın üstünde görünmeye başlayacaktır. Sulamayı hergün devam ettireceksiniz. Tohum dikiminden yaklaşık 1 ay sonra fideler toprağa dikilecek hale gelecektir.

Çeri domates kaç günde meyve verir?

Kısaca, tohumdan yetişen bir domates üç aylıkken çiçek açma olgunluğuna gelir. Çiçekler derhal meyve büyütmeye başlar. Domates meyvelerinin büyüyüp kızarması yani tam olgunlaşması çeşide, kültivara göre 6 hafta ile 3 ay arasında değişir.

Domates fidesi kaç günde biter?

En az 5-6 gerçek yapraklı fideler artık asıl yerlerine dikilmeye hazırdır. Yani domates kaç güne yetişir sorusuna cevap olarak, fidelerin dikilmesinden yaklaşık 3 hafta sonra meyve oluşumlarının görülmekte olduğu söylenebilir.

Saksıda domates güneşi sever mi?

Daha sonra uygun iklim koşulları oluştuğunda uygun saksılara dikimi yapılarak, daimi yerlerine alınırlar. IŞIK: Hafif gölgeli olan alanlarda kök ve yaprakları kullanılan sebzeler daha fazla tölerans gösterirler. Domates, biber, patlıcan, fasulye, salatalık vb türler bol güneş isterler.