5 yılı dolmuş engelli aracı nasıl satılır 2020?

İçindekiler:

  1. 5 yılı dolmuş engelli aracı nasıl satılır 2020?
  2. Engelli üzerine alınan araç kaç yıl satılamaz?
  3. Engelli Araç limiti artar mi?
  4. Engelli araçlarına vergi var mı?
  5. Engelli aracı MTV muafiyeti nasıl yapılır?

5 yılı dolmuş engelli aracı nasıl satılır 2020?

Sizin sorunuza dönecek olursak aldığınız ÖTV indirimli arabada “özel tertibat” olmadığından siz aracınızı rahatlıkla satabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken işlem ise notere gidip satış işlemini gerçekleştirmek. İşi bilmeyen bazı noterler emniyetteki şerhi kaldırmanızı isteyebilir bunlara hiç gerek yok.

Engelli üzerine alınan araç kaç yıl satılamaz?

1.6 motorun altında araç alınması gerekmektedir. Engelli raporu ile alınan aracın, ÖTV muafiyeti olduğu için 5 yıl boyunca kimseye satılmaması gerekmektedir. Engel durumu %40 ve %89 arasında olan kişilerin H sınıfı ehliyete sahip olması gerekmektedir.

Engelli Araç limiti artar mi?

Engellilerin binek otomobil alımında ÖTV istisnası limiti, 2021 yılı için 3 TL (8 Seri No.lu ÖTV Tebliği). Tüm binek otomobillerde engelliler için ÖTV istisnası uygulanabilmesi için, hesaplanması gereken ÖTV ve diğer her türlü vergiler dâhil bedelin 2021 yılı için 3 TL'yi aşmaması gerekiyor.

Engelli araçlarına vergi var mı?

%90 ve üzeri engelli olunması durumunda zaten, engelli olan kişinin adına kayıtlı olan araçtan MTV vergisi alınmaz. Bu kişiler doğrudan muaf olarak kabul edilmekte.

Engelli aracı MTV muafiyeti nasıl yapılır?

Engellilik dereceleri %90'dan az olan malul ve engelliler, bu durumlarını tam teşekküllü devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile belgelendirmeleri ve kendi adlarına kayıt ve tescilli olan taşıtların engellilik haline uygun özel tertibatlı veya özel tertibatlı hale getirilmiş taşıtlar olduğunu belirten " ...