Pierre Loti Tepesi ismi ne zaman verildi?

İçindekiler:

  1. Pierre Loti Tepesi ismi ne zaman verildi?
  2. Piyer Loti de ne var?
  3. Piyer Loti nasıl gidilir metrobüs?
  4. Pier Loti kim?
  5. Pierre Loti teleferik kaça kadar açık?
  6. Piyerloti Teleferik nasıl gidilir?

Pierre Loti Tepesi ismi ne zaman verildi?

Pierre Loti Tepesi, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde Haliç'e nazır bir tepedir. Tepe adını, 1876 yılında İstanbul'a gelerek buraya yerleşen ve sık sık bu tepedeki bir kıraathaneye gelmesiyle tanınan Fransız roman yazarı ve doğu bilimci Julien Viaud'dan almıştır.

Piyer Loti de ne var?

Tepe, aynı zamanda harika fotoğraflar çekmek için de oldukça popüler bir mekan. Alanda bir butik otel, altı adet konak, bir restoran ve bir de kafe bulunuyor. Tepenin yamaçlarında da büyük bir mezarlık var. Ayrıca, kafenin ve teleferik istasyonunun hemen yanında, teleskop bulunan bir de seyir terası var.

Piyer Loti nasıl gidilir metrobüs?

Avcılar – Zincirlikuyu metrobüs hattını kullananlar için Halıcıoğlu durağında inip, Eyüp merkez istikametine doğru tabelaları takip etmek yeterlidir. Eyüp merkezinde yer alan tabelalar sayesinde Pierre Loti'yi kolayca bulabilirsiniz.

Pier Loti kim?

Pierre Loti, asıl adı Louis Marie Julien Viaud ( - 10 Haziran 1923), Fransız romancı. Pierre Loti isminin yazara, kimi kaynaklara göre öğrencilik yıllarında; kimi kaynaklara göreyse, 1867 yılında yaptığı Okyanusya seferi sırasında, Tahitili yerliler tarafından verildiği söylenir.

Pierre Loti teleferik kaça kadar açık?

Her gün 200 sefer düzenleyen Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattı günde ortalama 4 bin yolcu taşıyor. Daha çok turistler tarafından kullanılan TF2 Hattı, yaz tarifesinde 08.00 – 23.00, kış tarifesinde 08.00 – 22.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Piyerloti Teleferik nasıl gidilir?

Metrobüs ile Ayvansaray-Eyüp durağında indikten sonra üst geçitten sol taraftan çıkarak Haliç'e inen yoldan aşağıya kadar yürüyüp karşınızdaki otobüs durağından 36CE, 48E, 99, 99Y numaralı otobüslerden birine binerek Teleferik Pierre Loti durağında indiğinizde Pierre Loti Tepesine çıkan teleferiğe ulaşabilirsiniz.