Anti-damping uygulaması ne demek?

İçindekiler:

  1. Anti-damping uygulaması ne demek?
  2. Anti-Damping Anlaşması nedir?
  3. Anti-Damping Kanunu Nedir?
  4. Damping amaci nedir?
  5. Damping ne demek TDK?
  6. Anti damping vergisinin temel amacı nedir?
  7. Anti-damping vergisinin temel amacı nedir?
  8. Damping yasal mı?
  9. Mikro kelimesinin Türkçe karşılığı nedir?
  10. Deklarasyon etmek ne demek?
  11. Anti damping vergisi ve telafi edici vergide hangi kanun?
  12. Gümrük vergilerinin temel özellikleri nelerdir?
  13. Damping Soruşturması kaç ay sürer?
  14. Mikro anlam ne demek?
  15. Deklarasyon yazısı nedir?
  16. İthal edilen malın değeri üzerinden yüzde olarak alınan vergiye ne ad verilir?
  17. Damping hangi alanda ilgili terimdir?

Anti-damping uygulaması ne demek?

Damping, ihracatçı bir firmanın malını dış piyasada, iç piyasada sattığından daha düşük fiyatla satmasıdır. Anti-damping, damping karşıtı uygulamaya verilen addır. ... Eğer, ihraç fiyatı normal değerden düşükse, ürünün dampingli olduğu kabul edilir. İkisi arasındaki fark “damping marjı”dır.

Anti-Damping Anlaşması nedir?

Ülkeler, yerli üreticilerini ithalat yoluyla yapılan haksız rekabete karşı korumak ve ithalattan zarar görmelerini önlenmek amacıyla ticaret politikası savunma araçlarına başvurabilmektedir. ... Maddesinin Uygulanmasına İlişkin Anlaşma” (Dünya Ticaret Örgütü Anti-Damping Anlaşması) temel referans noktasıdır.

Anti-Damping Kanunu Nedir?

Anti-damping vergisi bazı yurtdışı firmalar tarafından ihracatını arttırmak ve bir üründe haksız rekabet oluşturmak üzere ülkemize gerçekleştirdiği ihracatlara yönelik özel olarak uygulanan indirime (dampinge) karşı alınan vergi türüdür.

Damping amaci nedir?

Damping, ihracatçı bir şirketin malını iç sektörde sattığı fiyatı, dış sektörde daha düşük fiyat ile satmasına verilen isimdir. Damping; ucuz mal satmak anlamına gelmemelidir. Bir ürün ucuz ancak damping olmadan ya da pahalı ancak dampingli olabilmektedir. Damping sözcüğü bir karşılaştırma konusu olarak tanımlanabilir.

Damping ne demek TDK?

Damping kelimesi Türkçe'de "dökme, fiyat ucuzlatarak bir malı piyasaya sürme" anlamına gelir. İngilizce dumping "dökme, fiyat ucuzlatarak bir malı piyasaya sürme" sözcüğünden alıntıdır. İngilizce sözcük İngilizce to dump "dökmek" fiilinden +ing sonekiyle türetilmiştir.

Anti damping vergisinin temel amacı nedir?

Anti-damping vergisi uygulamalarının ana amacı; dampinge konu olan ithalatın sebep olduğu haksız rekabete karşı yerli üretim dalının korunmasıdır.

Anti-damping vergisinin temel amacı nedir?

Anti-damping vergisi uygulamalarının ana amacı; dampinge konu olan ithalatın sebep olduğu haksız rekabete karşı yerli üretim dalının korunmasıdır.

Damping yasal mı?

ABD, Av- rupa Birliği ve pek çok ülkede antitröst yasalar ve rekabet yasaları ile uluslara- rası ticarette yıkıcı damping yasaklanmaktadır (www.investopedia.com). Damping konusunda, uluslararası düzeyde ülkeleri bağlayıcı ilk düzenleme 1947 yılında GATT'ın VI. Maddesi ile yapılmıştır.

Mikro kelimesinin Türkçe karşılığı nedir?

Küçük, çapsız, dar, anlamlarına gelmektedir makro kelimesinin karşıtıdır.

Deklarasyon etmek ne demek?

deklarasyon : fransızca déclaration. "bildirme, duyurma, ilân etme" anlamında türkçede kullanılan bu söz, "kamuoyuna yapılan açıklama, bildiri" anlamıyla da geçmektedir.

Anti damping vergisi ve telafi edici vergide hangi kanun?

3577 sayılı İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesi Hakkındaki Kanun uyarınca, ithalatta haksız rekabet hallerinden damping veya sübvansiyona konu olan ithalatın sebep olduğu zarara karşı İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu tarafından yapılan soruşturma sonucunda damping veya sübvansiyona konu edildiği tespit ...

Gümrük vergilerinin temel özellikleri nelerdir?

GÜMRÜK VERGİSİ
  • Gümrük vergisi, dış ticarete konu eşyanın değeri veya miktarı üzerinden alınan, genel bütçeye katkı sağlamakla birlikte asıl olarak ekonomi politikası aracı olan bir vergidir. ...
  • İthalat gümrük vergisi ise, eşyanın ülke ya da gümrük sınırlarından içeri girişi sırasında alınan vergidir.
Daha fazla öğe...•BE

Damping Soruşturması kaç ay sürer?

Damping soruşturması sırasında, zararın önlenmesi için damping marjından düşük oranda bir kesin önlemin yeterli olup olmadığının incelenmesi amacıyla, bu süreler sırasıyla altı ve dokuz ay olarak belirlenebilir. Geçici önlemlerin uygulama esasları Bakanlar Kururlu Kararı ile tespit edilir.

Mikro anlam ne demek?

Küçük, çapsız, dar, anlamlarına gelmektedir makro kelimesinin karşıtıdır.

Deklarasyon yazısı nedir?

AT Uygunluk Beyanı (Deklarasyon): Teknik Dosya'nın tüm öğelerinin (dokümantasyon, risk analizleri, ilgili CE testleri, kullanım kılavuzu vs.) ... Ürünün CE Belgesi olduğunu beyan eden ve resmiyete döken ise üreticinin/yetkili temsilcinin imzaladığı AT Uygunluk Beyanı'dır.

İthal edilen malın değeri üzerinden yüzde olarak alınan vergiye ne ad verilir?

3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu hükümleri uyarınca katma değer vergisi, her türlü eşya ithalatı ve ithal edilen eşyalar için yurtdışından temin edilen hizmetler üzerinden alınan bir yayılı muamele vergisidir.

Damping hangi alanda ilgili terimdir?

Kural olarak damping, bir malın normal değerinin altında, diğer bir ifadeyle, ihracatçı ülkenin iç piyasa fiyatlarının altında bir fiyatla Türkiye'ye ihraç edilmesidir.