Kronik migren tedavisi nedir?

İçindekiler:

  1. Kronik migren tedavisi nedir?
  2. Kronik migren nasıl olur?
  3. Kronik migren neden olur?
  4. Migren tedavi ile geçer mi?
  5. Migren kalıcı bir hastalık mı?

Kronik migren tedavisi nedir?

Botox uygulaması kronik migrende genellikle iyi tolere edilen ve onaylı tek önleyici tedavi yöntemidir. Botox ağrı alıcıları üzerinde (nosiseptörler) doğrudan engelleyici etki göstererek ağrı oluşturucu maddelerin (nöropeptidler) salınımı engeller ve ağrı merkezinin ağrıya duyarlılığının azalmasına neden olur.

Kronik migren nasıl olur?

Migrende ataklar halinde seyreden baş ağrısı, üç ay içinde ayda on beş günden fazla sıklıkta olur, her ağrı en az 4 saat sürer ve ayda en az 8 gün migren tipi ağrı yaşanırsa bu "kronik migren" olarak tanımlanır.

Kronik migren neden olur?

Kronik migren hastalığının ilk nedeni genetik etkenlerdir. Ailesinde migren hastalığı olan kişilerin kronik migrene yakalanma riski oldukça yüksektir. Bir diğer neden ise hormonal değişimlerdir. Bu nedenle kronik migren en fazla kadınlarda görülür.

Migren tedavi ile geçer mi?

Gürkan Kayabaşoğlu, migren ağrısı yaşayan hastalar için, bu hastalığın tedavisinin mümkün olduğu yorumunu yaparak, “Migren ağrısı yaşayan hastalar, ilaçlı tedavi yöntemini uygulayabilirler. Alternatif tedavi yöntemi olarak biz cerrahlar botoks tedavisi ve kalıcı migren cerrahisini önerebiliriz.

Migren kalıcı bir hastalık mı?

Migren, artık insanları hayattan alıkoyan ve çözümü olmayan bir hastalık olarak görülmemelidir çünkü tedavisi mümkündür'' dedi.