Kaçak telefon IMEI ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Kaçak telefon IMEI ne kadar sürer?
  2. Kaçak IMEI kaydı nasıl yapılır?
  3. IMEI kaç paraya atılır?
  4. Pasaport kaydı yapan telefon kapanır mı?
  5. Telefon kayıt parası ne kadar 2020?

Kaçak telefon IMEI ne kadar sürer?

Kurum kayıtlarında yer almadığı halde kullanımda olduğu tespit edilen ve siyah listeye eklendiği tarihten itibaren 120 günlük kullanım süresi içinde kayıt altına alınmayan elektronik cihazlar, "kaçak cihaz" olarak görülmeye devam edilecek ve kullanıma kapatılacak.

Kaçak IMEI kaydı nasıl yapılır?

kimlik numarası ya da yabancı kimlik numarasına sahip olan kişiler, e-devlet kapısı üzerinden sisteme giriş yaparak, e-işlemler kısmından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu başlığı altında yer alan hizmetler bölümünden öncelikle cihazın kayıt hakkını sorgulaması, cihaz kayıt hakkı mevcutsa da IMEI kaydet alanındaki ...

IMEI kaç paraya atılır?

Resmi Gazete'de "Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı" ifadesiyle belirtilen ve 2020 yılında 1838.7 TL olarak uygulanan yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarının kaydı esnasında alınan harç tutarı 2021 yılında 2006.2 TL olarak uygulanacak.

Pasaport kaydı yapan telefon kapanır mı?

Pasaporta 2 yılda bir kez yeni telefon kaydı yaptırılabiliyor. ... Telefon harcı yatırırken, cep telefonunun 15 rakamlı IMEI numarası, kayıt yapacağınız pasaport sahibinin ad ve soyadı, TC Kimlik numarası lazım. Kayıt edilmeyen telefon 120 günde kullanıma kapatılıyor.

Telefon kayıt parası ne kadar 2020?

Bu oran, 2020 yılına ait son geçici vergi dönemi için de uygulanacak. Yapılan bu artış ile yeni yılda yurt dışından getirilen telefonların IMEI kayıt ücreti 2.006 TL'ye yükselecek. Şu anki yurtdışı telefonlardan alınan IMEI kayıt ücreti ise 1.838,7 TL.