Vitiligonun çaresi var mı?

İçindekiler:

  1. Vitiligonun çaresi var mı?
  2. Vitiligo hangi yiyecekler iyi gelir?
  3. Vitiligo için hangi ilaç kullanılır?
  4. Vitiligo için hangi güneş koruyucu?
  5. Sirke Vitiligoya iyi gelir mi?
  6. Vitiligo geriler mi?
  7. Vitiligo hastalığı için ne iyi gelir?

Vitiligonun çaresi var mı?

Vitiligoda deri renginin kendiliğinden tekrar oluşması ortalama -20 hastada sıklıkla güneş gören yerlerde ve daha çok genç hastalarda gelişir. Ancak yine de bu şekilde tatmin edici sonuçların oluşması çok nadirdir. Bugün için vitiligonun kesin bir tedavisi yoktur.

Vitiligo hangi yiyecekler iyi gelir?

Renk hücrelerini uyaran A vitamini, beta karoten içeren havuç, kayısı, şeftali, kavun, karpuz gibi meyvaların tüketilmeside tedavinin başarı şansını artırmaktadır. Aşırı çay, kahve, sigara ve alkol kullanımı bu hastalıkların iyileşme süresini uzatıyor.

Vitiligo için hangi ilaç kullanılır?

Topikal pimekrolimus ve takrolimus son yıllarda vitiligo tedavisinde kullanılmaktadır.

Vitiligo için hangi güneş koruyucu?

Heliocare Ultra SPF 90 Gel 50 ml - Vitiligo ve Akneli Ciltler İçin Güneş Koruyucu Jel.

Sirke Vitiligoya iyi gelir mi?

Elma sirkesi mantar enfeksiyonunun neden olduğu vitiligo için yardımcı olur. İçindeki antimikrobiyal enzimler patojeni öldürür ve ciltteki lekeli görünümünü azaltır. Sirkeyi eşit miktarda su ile inceltin. Pamuk yardımıyla günde 2 kez vitiligolu cilt üzerine uygulayın.

Vitiligo geriler mi?

Vitiligoda bazı durumlarda bir süre sonra pigment kaybı durabilir ve bu hastalarca iyileşme yönünde algılanabilir. Ancak vitiligo tedavi edilmediği sürece iyileşmez.

Vitiligo hastalığı için ne iyi gelir?

Çok eski zamanlarda ciltte oluşan renk değişimlerini iyileştirmek için incir yaprağı kullanılırmış. Günümüzde de vitiligo için incir yaprağının suyu önerilmektedir. Vitiligonun etkilerini hafifletmek ve bu hastalığın yayılmasını önlemek için siz de incir yaprağını kaynatıp suyunu cildinize sürebilirsiniz.