Çikolatalı Brownie nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Çikolatalı Brownie nasıl yapılır?
  2. Browni ye kabartma tozu konur mu?
  3. Browni buzdolabında saklanır mı?
  4. Browni önceden ısıtılmış fırında mı?

Çikolatalı Brownie nasıl yapılır?

Tereyağı, çikolata ve kakaoyu, benmari usulüyle eritip, ılınmaya bırakın. Un, kabartma tozu ve tuzu bir kaba eleyin. Yumurta, toz şeker ve vanilyayı, derin bir kapta 4 dakika mikserle çırpın. Üzerine ılınmış çikolata karışımını ekleyip, homojen bir şekilde karışana kadar, orta devirli mikserle çırpmaya devam edin.

Browni ye kabartma tozu konur mu?

Orijinal bir brownie hazırlamak istiyorsanız harcına karbonat ya da kabartma tozu eklemenize hiç ama hiç gerek yok. ... Aynı şekilde klasik brownie'lerden farklı olarak yedikten sonra damağınızda daha az çikolata ve daha çok tereyağı lezzeti kalır.

Browni buzdolabında saklanır mı?

Tarifte kabartma tozunun yer almaması, çok fazla un koyulmaması ve dolayısıyla kabarmamasının sebebi bunun bir çikolatalı kek değil Brownie oluşudur. ... Eğer biraz sabırlıysanız Brownie oda ısısına geldikten sonra üzerini streç folyoyla kapatıp buzdolabında bir gün boyunca bekletmenizi öneririm.

Browni önceden ısıtılmış fırında mı?

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim pişen brownimiz bir soğuduktan sonra üzerini streçleyelim ve bir gece bekletelim. Ertesi gün dilimleyip servis yapalım şimdiden deneyenlere afiyet olsun.