Kabuklu Limonata nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kabuklu Limonata nasıl yapılır?
  2. Evde buz gibi limonata nasıl yapılır?
  3. Iki tane limonla limonata nasıl yapılır?
  4. Gül limonatası nasıl yapılır?
  5. Karpuzdan Limonata nasıl yapılır?
  6. Evde limonata nasıl yapılır kolay?
  7. Evde gül kolonyası nasıl yapılır?
  8. Ev yapımı gül suyu nasıl saklanır?

Kabuklu Limonata nasıl yapılır?

Suyu ve çekirdekleri alınmış limon kabukları rondodan geçirilip derin bir kaba konulur. Kabukların üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edilip elle iyice yoğrulur. 2 litre su ve sıkılan limon suyu yoğrulan kabukların üzerine dökülüp karıştırılır.Hazırlanan karışım 2-3 saat buzdolabında dinlendirilir.

Evde buz gibi limonata nasıl yapılır?

Nanelerimiz öldü, limon kabuklarımız yumuşadı ve şekerimiz eridiyse üzerine 1 litre su ilave ediyoruz be karıştırıyoruz. Tüm karışımı süzgeç yardımıyla güzelce süzüyoruz. Sürahimize alıp dolap 2-3 saat soğutuyoruz. Buz ekleyerek servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

Iki tane limonla limonata nasıl yapılır?

2 Limondan Limonata Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Limonları güzelce yıkadıktan sonra küçük küçük bir kaseye doğrayın.
  2. Üzerine şekeri ilave edin ve şeker ile limonları iyice ovalayın.
  3. Suyu çıkan limonları 1 saat bekletin ki şeker, limon suyu ve limon kabukları aroması iyice suya geçsin.
Daha fazla öğe...

Gül limonatası nasıl yapılır?

HAZIRLANIŞ:
  1. Küçük bir tencerede şekeri bir bardak su ile bir taşım kaynatın. Karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Sonra ateşten alıp soğumaya bırakın.
  2. Limon suyunu sürahiye dökün, hazırladığınız şekerli suyu ve kalan 3 bardak suyu, gül suyunu ilave edin.
  3. Gül yaprakları ile süsleyip servis edin.

Karpuzdan Limonata nasıl yapılır?

Ortadan ikiye kestiğiniz limonların suyunu sıkın. Çekirdekleri ayıklanmış karpuzları küçük parçalar halinde blendera alın. Taze sıkılmış limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, soğuk su ve toz şeker ekledikten sonra blenderı çalıştırın. Kısa sürede hazır olan karışımı bir süzgeç yardımıyla süzün.

Evde limonata nasıl yapılır kolay?

2 su bardağı toz şeker ve taze sıkılmış limonların suyunu karıştırın. Rendelenmiş limon kabuklarını, limon parçaları ve ayıkladığınız 1 demet nane yapraklarının yarısını da ekledikten sonra şeker tamamen eriyip, tüm limonların suyu çıkana kadar yoğurun. Nane yapraklarını da ekleyin.

Evde gül kolonyası nasıl yapılır?

Tencereye suyu koyun, gül yapraklarını ekleyip altını açın. İlk etapta, su kaynayana kadar ocak yüksek ateşte olmalı. Su kaynamaya başladığı an ocağın altını en kısığa getirin. 10 dakika kısık ateşte kaynamasını bekledikten sonra ocağı tamamen kapatın.

Ev yapımı gül suyu nasıl saklanır?

Su kaynamaya başladıktan sonra en az 20- 30 dakika kısık ateşte pişmeye devam etmesi gerekiyor. Bu şekilde damıtılarak elde edilen gül suyu bir cam kavanozda ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında 6 ay kadar saklanabilir.