Kudret narı Türkiyede nerelerde yetişir?

İçindekiler:

  1. Kudret narı Türkiyede nerelerde yetişir?
  2. Kudret narı nereden temin edilir?
  3. Kudret narı ne zaman toplanir?
  4. Kudret narı izmir'de yetişir mi?
  5. Ibrahim Saraçoğlu kudret narı nasıl hazırlanır?
  6. Kudret narı tadı nasıl?
  7. Kudret narı çekirdeği ne yapılır?

Kudret narı Türkiyede nerelerde yetişir?

Türkiye'de Kudret Narı En İyi Nerede Yetişmektedir? Kudret narı sıcak ve nemli iklim koşullarında yetişebilen bir bitki olmaktadır. Türkiye'de en çok Bursa ve Yalova gibi yerlerde yetişmektedir.

Kudret narı nereden temin edilir?

Kudret narını aktarlardan temin edebilirsiniz. Ballı ve zeytinyağlı olarak kavanozlarda satıldığı gibi aynı zamanda kudret narını macun olarak da aktarlarda bulabilirsiniz ama ben hazır almak yerine kendim yetiştirmek isterim derseniz kudret narını ihtiyacınız olan tek şey kudret narı tohumu olacaktır.

Kudret narı ne zaman toplanir?

Kudret narı, tam olarak olgunlaşmadan hasat edilmektedir, aksi halde giderek acılaşır. Sonbaharda toplanan meyveleri taze olarak yendiği gibi tohumlarından kudret narı yağı veya macunu yapılarak tüketilmektedir.

Kudret narı izmir'de yetişir mi?

Asya ve Afrika en başta olmak üzere birçok yerde yetişir. Türkiye'de kudret narı yeşimi Bursa ve Yalova şehirlerinde oldukça fazla üretilmektedir. Bursa'da yetişen kudret narının gün içinde bir bardak tüketilmesi karaciğeri temizlediği olarak bilinir. Tropikal iklime sahip her bölgede yetiştirilmektedir.

Ibrahim Saraçoğlu kudret narı nasıl hazırlanır?

İbrahim Saraçoğlu Tavsiyeleri: Kudret narını iyi şekilde yıkadıktan sonra çok küçük parçalar halinde doğrayın ve bir kavanoz içine alın. Kavanozun yarısını da hakiki zeytinyağı ile doldurun. Bir gün bekleyen bu kavanozdaki karışımı her sabah 1 kaşık olacak şekilde tüketin. Kudret narının mucizelerini siz de keşfedin.

Kudret narı tadı nasıl?

Kudret narının tadı acı olduğu için genellikle bal ile birlikte hazırlanan kürleri tüketilir. Bal yerine zeytinyağı içinde bekleterek veya reçel ile tatlandırarak da yapabilirsiniz. Kudret narı, yüzyıllar boyunca özellikle mide hastalıkları tedavisinde kullanılmıştır.

Kudret narı çekirdeği ne yapılır?

Kudret narının olgunlaşmasına izin verilirse, parlak bir kırmızı iri taneli çekirdekler ortaya çıkar. Bazı bölgelerde kudret narı çekirdeği de tüketilmektedir. Yazın meyveleri taze olarak tüketilen kudret narının tohumları kullanılarak kudret narı macunu ve kudret narı yağı da yapılır.