Yüz yüze bitişik mi?

İçindekiler:

  1. Yüz yüze bitişik mi?
  2. Yuz yuze nasil yazılır?
  3. TDK çevrimiçi nasıl yazılır?
  4. Pek bir nasıl yazılır?
  5. Çevrim içi mi çevrimiçi mi?
  6. Çevrimiçi birleşik kelime mi?
  7. Yüz yıl nasıl yazılır TDK?
  8. Pek çok yazımı nasıl?

Yüz yüze bitişik mi?

Bu kelime genellikle Yüzyüze şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Yüz yüze şeklinde olmalıdır.

Yuz yuze nasil yazılır?

Kelimenin doğru kullanımı "yüz yüze" şeklinde olmalıdır. Buna göre kelime ayrı yazılır. Yüz yüze sözcüğüne örnek cümle; "Yüz yüze görüşmek istiyor, söyleyecekleri varmış."

TDK çevrimiçi nasıl yazılır?

Çevrim içi mi?” yoksa “Çevrimiçi mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Çevrimiçi şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Çevrim içi şeklinde olmalıdır.

Pek bir nasıl yazılır?

Pek Çok TDK Doğru Yazımı Türk Dil Kurumu'ndan alınan bilgilere göre pek çok ayrı olarak yazılmalıdır. Bu kelimeyi birleşik olarak kullanan ve hata yapan birçok kişi bulunmaktadır.

Çevrim içi mi çevrimiçi mi?

Çevrim içi (İngilizce: online), bilgisayar sisteminde sunucuya bağlı ve çalışır durumda olma halidir. Türkçeye daha dar anlamıyla yalnızca bilgisayar ve ilgili konularıyla bağlantılı olarak yerleşmiş bir sözcüktür. Bu kelime genellikle çevrimiçi şeklinde yanlış kullanılır. Doğru kullanımı çevrim içi şeklinde olmalıdır.

Çevrimiçi birleşik kelime mi?

Çevrimiçi birleşik bir kelimedir. ... Bu nedenle kelimenin bu şekilde yazılması da hatalıdır. Çevirimiçi - Yanlış Kelimedeki ''i'' harfi düşmüştür.

Yüz yıl nasıl yazılır TDK?

Bu kelimenin doğru kullanımı yüzyıl şeklinde olmalıdır. Yani birleşik yazılmalıdır. Cümle içinde kullanımı: “Okulumuzun yüzyılı aşkın bir tarihi var.”

Pek çok yazımı nasıl?

Türkçe'de yazımı konusunda en fazla hata yapılan kelimelerden birisidir. Türk Dil Kurumu'nun sıkça yapılan yanlışlar köşesinde de yer almaktadır. Pek çok doğru yazılışı konusunda kararsız kalanlar ayrıntılı bilgilere aşağıdan ulaşabilirler. Türk Dil Kurumu'ndan alınan bilgilere göre pek çok ayrı olarak yazılmalıdır.