Azra Kohen ne mezunu?

İçindekiler:

  1. Azra Kohen ne mezunu?
  2. Hypatia Azra Kohen nerede?
  3. Pi yazari kim?
  4. Fi Pi çi serisinin ilk kitabı hangisi?
  5. Azra Kohen kimdir nerelidir?
  6. Fi çi Pi nasıl bir kitap?
  7. Fi ci Pi ne anlama geliyor?

Azra Kohen ne mezunu?

Erken yaşamı ve kariyeri. Azra Kohen, "Azra Sarızeybek" ismiyle 1979 yılında İzmir'de dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin radyo, televizyon ve sinema bölümünden mezun olduktan sonra eğitim hayatına Kanada'da Ottawa Üniversitesi'nde ekonomi okuyarak devam etti.

Hypatia Azra Kohen nerede?

Hypatia İstanbul, Akaretler Fi-Çi-Pi, Aeden ve en son Gör Beni kitaplarından tanıdığımız Azra Kohen'in Akaretler'de açtığı kitap-kafenin girişinde yer alıyor bu yazı. Mekanın adını aldığı Hypatia'nın kim olduğunu girer girmez öğrenmiş oluyorum böylece.

Pi yazari kim?

Azra Akilah Kohen Pi/Yazarları

Fi Pi çi serisinin ilk kitabı hangisi?

İlk kitabı olan Fi Akilah ismi ile yayımlandıktan sonra ikinci ve üçüncü kitabı Çi ve Pi Azra Kohen yazar adıyla basılmıştır.

Azra Kohen kimdir nerelidir?

Azra Kohen, 1979 yılında İstanbul'da doğmuştur. Aslen İzmirlidir. Asıl adı Azra Sarızeybek'dir. İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden mezun oldu. Üniversite hayatına Kanada'da Ottawa Üniversitesi Üçüncü Dünya Ülkelerine Yardım Ekonomisi bölümüyle devam etmiştir.

Fi çi Pi nasıl bir kitap?

Azra Kohen'in okuduğum aeden, fi,çi, pi, serisinden sonra okuduğum kitabıydı çok akılcı ve aydınlık bir zihni olduğu bu kitapta belli ediyor. Kitapta insanlık tarihine ait birçok bilgi var. Bu açıdan çok doyurucu. Bir çok cümlenin altını çizdiğim, müzik önerileri eşliğinde güzel bir okuma oldu benim için.

Fi ci Pi ne anlama geliyor?

Şunları anlattı : “Esas anlamları başka olabilir ama benim için ilk romanın adı olan 'Fi' kelimesi, ateş , ihtiras , güzellik anlamına geliyor . İkinci roman 'Çi', suyun buz hali, yaşam enerjisi.. . Yakında yayınlanacak olan 'Pi'nin anlamıysa topraktan başını uzatan filiz , yani hayat.. .