Recep ayı orucuna nasıl niyet edilir Diyanet?

İçindekiler:

  1. Recep ayı orucuna nasıl niyet edilir Diyanet?
  2. Kim Recep ayında bir gün oruç?
  3. Nafile oruç için ne zamana kadar niyet edilir?
  4. Recep ayında oruç tutmak ne kadar sevap?
  5. Üç aylar ne zaman bitiyor 2021?

Recep ayı orucuna nasıl niyet edilir Diyanet?

Hz. Peygamber'in, Recep ayı girdiğinde “Allah'ım! Recep ve Şaban'ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan'a ulaştır.” diye dua ettiği bu mübarek aylarda nafile oruç tutabildiği Diyanet kaynaklarında yer aldı. Diyanet bilgisine göre, bu oruçlar için, “yarınki orucu tutmaya” şeklinde mutlak niyet yeterli oluyor.

Kim Recep ayında bir gün oruç?

Kim recep ayının bir gününü oruç tutarsa, Allah'ın rızasını kazanmış olur. ... İmam Musa Kazım'dan (a.s) şöyle rivayet edilir: "Kim recepten birgün oruç tutarsa, cehennem ateşi bir yıllık mesafe ondan uzaklaşır. Kim üç gün oruç tutarsa, cennet ona farz olur."

Nafile oruç için ne zamana kadar niyet edilir?

Şafiî mezhebine göre ise nafile dışındaki tüm oruçlara geceden niyet edilmelidir. İmsak vaktine kadar niyet edilmemişse o günün orucu geçerli olmaz. Nafile oruçlara ise güneş tepe noktasına gelmeden öncesine kadar niyet edilebilir (Şirâzî, el-Mühezzeb, I, 331-332)."

Recep ayında oruç tutmak ne kadar sevap?

Peygamber Efendimiz, Recep ayında oruç tutmakla ilgili şöyle buyurmuştur: "Kim bu ayda bir gün oruç tutarsa Kıyametin zorluklarından güvende olur." Receb ayında işlenen ibadet, edilen iyilik, yapılan hizmetlerin manevî ecri ve sevabı bire yüz verilmektedir.

Üç aylar ne zaman bitiyor 2021?

3 aylar 13 Şubat 2021 Cumartesi Receb ayının ilk günü. Receb ayından sonra sırayla Şaban ve Ramazan aylarının ardından 12 Mayıs 2021 tarihi itibariyle üç ayların son günü yaşanacak.