Cocuklar neden otistik olur?

İçindekiler:

  1. Cocuklar neden otistik olur?
  2. Otizm ne tetikler?
  3. Otizm tamamen tedavi edilebilir mi?
  4. Tipik otizm nedir?
  5. Otizm erkek hastalığı mıdır?
  6. Otizm büyüyünce geçer mi?

Cocuklar neden otistik olur?

Otizm günümüzde hala tam olarak sebebi belirlenememiş bir rahatsızlıktır. Ancak çok sayıda uzman görüşüne göre genetik bir rahatsızlık olduğu düşünülmektedir. Genetik bir rahatsızlık olduğuna kesin gözü ile bakılan otizmin gen aktarımı ile mi olduğu yoksa bir mutasyon sebebi ile mi meydana geldiği tartışılmaktadır.

Otizm ne tetikler?

Sağlıksız beslenme, alkol tüketimi, sigara ve tütün mamulleri kullanımı, uyaran ve uyuşturucu madde kullanımı hamilelik döneminde çocuklarda otizme sebep olabilmektedir.

Otizm tamamen tedavi edilebilir mi?

Otizmde tam bir iyileşme sağlanabilir ancak tüm çocuklar için % 100 iyileşmeden söz edilemez; önemli olan yol alabilmektir. Kısmi iyileşmeler sağlanabilmektedir. Uygun bir eğitim ve yönlendirme ile çocuklar konuşma ve sosyal becerilerde yaşıtları ile denk seviyeye gelebilmektedir.

Tipik otizm nedir?

Otizm, bebeklerin ilk üç yılında görülen ve yaşam boyu devam eden, sosyal etkileşim, sözel ve iletişimde problemler, tekrarlayıcı davranış ve kısıtlı ilgi ile kendini gösteren, karmaşık gelişimsel bir bozukluktur. Otizm erken evrede basit belirtileri dikkate alındığında kolayca teşhis edilebilir.

Otizm erkek hastalığı mıdır?

Erkek çocuklarda dört kat daha fazla görülüyor Teşhisi anne karnında mümkün olmayan otizm, kız çocuklarına oranla erkek çocuklarda dört kat daha fazla görülmektedir. Bunun nedeni tam olarak bilinmemektedir. Otizm, yaygın gelişimsel bozuklukların bir alt grubudur.

Otizm büyüyünce geçer mi?

Otizmli bireyler ve ailelerine destek vermek amacıyla yapılan çalışmalar çerçevesinde düzenlenen panelinin açılış konuşmasını yapan Üsküdar Üniversitesi Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Otizmde erken teşhis ve eğitimin önemine işaret etti.