Avokadonun neye faydası var?

İçindekiler:

  1. Avokadonun neye faydası var?
  2. Günde 1 avokado yenir mi?
  3. Kahverengi avokado yenir mi?
  4. Avokado yerine ne yenebilir?

Avokadonun neye faydası var?

Göz, cilt ve saç sağlığı için faydalı bir meyve olan avokado C vitamini, E vitamini, K vitamini, piridoksin (B6), tiamin (B1) niasin (B3), folat (B9), riboflavin (B2), pantotenik asit (B5) vitaminleri ve potasyum, demir, magnezyum, fosfor, bakır, çinko ve manganez mineralleri ile lutein, beta-karoten ve omega-3 yağ ...

Günde 1 avokado yenir mi?

Dr. Barış Çaynak, her gün 1 avokado yemenin sağlığımıza olan etkilerinden bahsetti. Kalp dostu kolesterol düşmanı olan, Orta ve Güney Amerika'da yetişen avokado; diğer bütün meyvelerin aksine ağırlıklı olarak şeker değil, sağlıklı yağlar ve bol miktarda vitamin, mineral ve antioksidan içerir.

Kahverengi avokado yenir mi?

Taze ve olgun avokadonun iç rengi açık yeşildir. Şayet sizin kestiğiniz avokadonun içinde kahverengi lekeler varsa kesinlikle o meyveyi yemeyin çünkü bozulmuştur. Avokadonun kabuğundan ya da kestiğinizde içinden yayılan ekşi koku meyvenin bozulduğunu gösterir.

Avokado yerine ne yenebilir?

Börülce de avokado gibi potasyum ve A vitamini içerir. Kolesterole, tansiyona ve kabızlığa iyi gelen bu sebze, avokado yerine tüketilebilir. Brüksel lahanası, kalsiyum ve demir açısından zengindir. Kalp sağlığına ve kansızlığa iyi gelir.