Sırtta yanma hissi neyin belirtisi?

İçindekiler:

  1. Sırtta yanma hissi neyin belirtisi?
  2. Damarda yanma neden olur?
  3. Kürek kemiğinde yanma neden olur?
  4. Sağ bacakta yanma hissi neden olur?
  5. Damar kesilirse ne olur?
  6. Bacakta uyuşma ve yanma hangi doktora gidilir?

Sırtta yanma hissi neyin belirtisi?

Sırt bölgesindeki sinirlerde sıkışma meydana gelmesi burada yanma hissi oluşmasına neden olabilmektedir. Sırt bölgesindeki tümör oluşumları da kişilerin sırtında yanma olayına sebep olabilmektedir. Bel ve boyun bölgesindeki fıtık problemleri de sırt bölgesinde yanmaya sebep olabilmektedir.

Damarda yanma neden olur?

Varisleşmiş damarlarda kirli kan biriktiği için yanma ve sıcaklık hissi oluşur. Küçük kılcal damarlarda bile bir bölgede yoğunlaşmış damarlar varsa bölgesel olarak yanma ve sıcaklık hissi görülebilmektedir. Büyük damarlardaki varislerde yanma ve sıcaklık hissi genel olarak mevcuttur.

Kürek kemiğinde yanma neden olur?

Kas veya kemikler arasında sinir liflerinin sıkışmasına bağlı olduğu düşünülmektedir. Duyu sinirlerinin lokal olarak hassaslaşması söz konusu olabilir. Sırta yönelik travma, boyun veya sırt fıtığı, zona, sırt kireçlenmesi kürek kemikleri arasında yanma hissi yapabilir.

Sağ bacakta yanma hissi neden olur?

Yanma Hissi Yine kısa süre ayakta kalınmasına karşın bacak bölgesinde yanma ve sıcaklık hissi oluşuyor ise varis başlangıcı olabileceği düşünülmektedir. Bu yanma ve sıcaklık hissinin şiddetli derecede ve sıklıkla oluşmasının en önemli nedeni ise toplar damarların sıcak havalarda belirginleşmesidir.

Damar kesilirse ne olur?

Damar yaralanması sadece kansızlık oluşturarak uzvu veya organı tehdit altında bırakabileceği gibi kanama ve sıvı kaybı sonucu oluşan şok tablosu ile hayatı da tehdit edici olabilir. Bundan dolayı her travma hastasında olduğu gibi bu hasta grubunda da hızlı davranmak ve karar mekanizmasını çalıştırmak önemlidir.

Bacakta uyuşma ve yanma hangi doktora gidilir?

Bacak ağrısı ve uyuşması neden olur? Bacak ağrılarının birçok nedeni olabilir. Artan ağrılar ve geçmeyen uyuşukluklar sonucunda hastaların kalp damar cerrahisi, nöroloji veya dahiliye uzmanına gidilebilir.