Yağlı pide nedir?

İçindekiler:

  1. Yağlı pide nedir?
  2. Pide yağlaması nasıl yapılır?
  3. Yağlı Ramazan pidesi nasıl yapılır?
  4. Yağlı pide kaç derecede pişer?
  5. Yağlı pide kaç kalori?
  6. Çarşamba pidesi nasıl yapılır?
  7. Kıymalı pide kaç derecede pişer?
  8. 1 adet pastırmalı pide kaç kalori?
  9. Bir pide kaç kalori?
  10. Samsun pidesi evde nasıl yapılır?

Yağlı pide nedir?

Adından anlaşılacağı üzere Trabzon mutfağına özgü olan yağlı pide, Karadeniz'in en sevilen pide çeşitlerinden biridir. Hem görünümü, hem de lezzeti ile diğer pide çeşitlerinden farklıdır. Yuvarlak bir şekilde hazırlanan hamur, peynir çeşitleri ile zenginleştirilir. Pidenin üst kısmında yumurta kırılır.

Pide yağlaması nasıl yapılır?

Yorgan Pidesi Yağlaması Tarifi Yapılışı
  1. Pidemizi irice küpler halinde dilimleyelim.
  2. Tencereye 1 su bardağı kadar su koyup kaynatalım.
  3. Üzerine delikli süzgeç koyup dilimlediğimiz pideleri süzgece koyalım.
  4. Üzerine bir kapak kapatıp buharda pidelerimizi ısıtalım.
  5. Isınıp yumuşayan pidelerimizi kabımıza alıp.
Daha fazla öğe...

Yağlı Ramazan pidesi nasıl yapılır?

Önce pideleri kare şeklinde kesiyor, sonra da yumuşacık olana dek buharda pişiriyoruz. Ayrı bir yerde mis kokulu tereyağıyla birlikte sütü ısıtıyoruz. Büyük tepsiye ramazan pidelerini aktarıyor, üzerine süt ve tereyağını gezdirip harmanlıyoruz. Son olarak çökelek peynirini serpiştirip, ortadan bandıra bandıra yiyoruz.

Yağlı pide kaç derecede pişer?

Ortasına iç harcını dökün ama yaymayın. hamurun 4 köşesini harçın üstüne kapatın ve elinizle bastırarak yine tepsi boyutuna getirin. Üzerine yoğurt ve zeytinyağı sürün. Dileğe göre çörek otu serpip bıçakla dilimleyip fırına verin.200 derecede üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Yağlı pide kaç kalori?

Bu yemek 4 malzeme ile yapılır. Bu yemeğin 1.0 kalori ihtiva eder. 1 porsiyonu ise 1016.9 gram olup 2145.9 kalori içermektedir.

Çarşamba pidesi nasıl yapılır?

Pide hamuru için maya, su, yumurta sarısı ve tuzu derin bir kaba alarak iyice karıştırın. Unun yarısını ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Kalan unu da ekledikten sonra yoğurun ve streç filme sararak 30 dakika süreyle buzdolabında bekletin.

Kıymalı pide kaç derecede pişer?

Pideleri fırın tepsisine alın ve önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Pideleriniz hazır. Fırından çıkardığınız pidelerin kenarlarına eritilmiş tereyağı sürüp, lezzetine lezzet katarak servis edebilirsiniz.

1 adet pastırmalı pide kaç kalori?

1 porsiyonu ise 176.3 gram olup 434.4 kalori içermektedir. Bu yemek Demir, Protein, Kolesterol yönünden zengindir.

Bir pide kaç kalori?

100 gram kıymalı pide içerisinde 209 kcal kalori bulunmaktadır. Daha geniş çaplı anlatım ele almak gerekirse bir porsiyon (orta) 170 gramlık kıymalı pidede 356 kcal gibi ciddi bir kalori miktarı sağlar. Aynı zamanda kıymalı pide 3 dilim ekmek, 2 değişim yağ ve 1 et olmak üzere bunlara eşdeğer bir etki sağlar.

Samsun pidesi evde nasıl yapılır?

Hamuru için bir yoğurma kabının içine unu alın, başka bir kabın içinde maya ve ılıtılmış suyu ekleyip karıştırın. Yoğurma kabına ekleyin, üzerine yoğurt ve bir tatlı kaşığı tuz ekleyip yoğurun. Yoğurduğunuz hamur ele yapışmayacak şekilde olmalıdır bu yüzden ununuz cinsine göre unda ekleme yapabilirsiniz.