Satın aldığımız ürünle ilgili bir sorun çıkarsa nereye başvurulur?

İçindekiler:

  1. Satın aldığımız ürünle ilgili bir sorun çıkarsa nereye başvurulur?
  2. Tüketici Hakları Kanunu neleri kapsar?
  3. 6502 sayili kanun nedir?
  4. 6502 sayılı kanun ne zaman yürürlüğe girecek?
  5. Cayma hakkı 7 gün mü 14 gün mü?
  6. Aldığımız üründe sorun çıkarsa hangi kuruluşa başvurabiliriz?
  7. Internetten aldığım ürün bozuldu ne yapmalıyım?
  8. 4077 sayılı kanun tüketicilere hangi hakları sağlar?

Satın aldığımız ürünle ilgili bir sorun çıkarsa nereye başvurulur?

Alınan mal veya hizmet bozuk, eksik veya kusurlu ise hakkınızı önce satıcı veya üretici firmayla görüşerek arayın. Sonuç değişmiyorsa tüketici derneklerinden yardım alabilirsiniz.

Tüketici Hakları Kanunu neleri kapsar?

MADDE 1- (1) Bu Kanunun amacı; kamu yararına uygun olarak tüketicinin sağlık ve güvenliği ile ekonomik çıkarlarını koruyucu, zararlarını tazmin edici, çevresel tehlikelerden korunmasını sağlayıcı, tüketiciyi aydınlatıcı ve bilinçlendirici önlemleri almak, tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini özendirmek ve ...

6502 sayili kanun nedir?

Ayıplı mal tanımı 6502 sayılı Kanun'un 8. maddesinde yer almaktadır. Buna göre; ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmaması ya da objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan maldır.

6502 sayılı kanun ne zaman yürürlüğe girecek?

Paylaş: İşbu duyuru, 28.11.2013 tarihinde 28835 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan ve bugün (28.05.2014) itibari ile yürürlüğe giren 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ile getirilen düzenlemelerin Seyahat Acentalığı Faaliyetleri üzerindeki etkileri hakkındadır.

Cayma hakkı 7 gün mü 14 gün mü?

(1) Tüketici, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. (2) Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcıya noterlikler aracılığıyla yöneltilmesi yeterlidir.

Aldığımız üründe sorun çıkarsa hangi kuruluşa başvurabiliriz?

Alınan mal veya hizmet bozuk, eksik veya kusurlu ise hakkınızı önce satıcı veya üretici firmayla görüşerek arayın. Sonuç değişmiyorsa tüketici derneklerinden yardım alabilirsiniz.

Internetten aldığım ürün bozuldu ne yapmalıyım?

İnternetten yapılan alışveriş sonucu gelen ürünün arızalı, bozuk veya istediğiniz gibi olmadığını düşünüyorsanız belirli şartların varlığı (süre vb) halinde Tüketici Kanunu uyarınca aldığınız ürünü iade edebilir ve paranızı alabilirsiniz.

4077 sayılı kanun tüketicilere hangi hakları sağlar?

Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir.