Ifrazat ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Ifrazat ne demek TDK?
  2. Ifrazat ne demek tıp?
  3. Zarbedilmiş ne demek?
  4. Saire ne demek osmanlica?
  5. ZARB etmek ne demek?
  6. Annelere anlatılan kederler taksim değil Zarbedilmiş olur ne demek?
  7. Arapçada sair nedir?
  8. Sayre nedir?
  9. Itidal ne demek TDK?
  10. Arapca şiir ne demek?
  11. Sair Osmanlıca ne demek?
  12. Kearns Sayre sendromu nedir?
  13. Leigh hastalığı nedir?
  14. Ali isnad Nazil isnad ne demek?
  15. İsnad tenkidi ne demek?

Ifrazat ne demek TDK?

ç. a. (ifra:za:tı) biy. esk. Vücuttan çıkan kan, irin, ter vb. şeyler, salgılar.

Ifrazat ne demek tıp?

Excretion terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. ... Excretion teriminin tıbbi anlamı; n. Dışartı, çıkartım, ifrazat, excretis.

Zarbedilmiş ne demek?

Çarpılmak4, darbedilmek3: “3 ile 5 zarbedilince 15 çıkar.” Annelere anlatılan kederler taksim değil zarbedilmiş olur (Peyâmi Safâ).

Saire ne demek osmanlica?

şaire / şâire / شاعره Bir tek arpa, arpa tanesi. (Çoğulu: Şaâyir) Tıb: Arpacık.

ZARB etmek ne demek?

ZARBETMEK – ZARBEYLEMEK birl. geçişli f. (Ar. żarb + Türk. etmek, eylemek) mat. Çarpmak, darbetmek3: “2'yi 4 ile zarbediniz.”

Annelere anlatılan kederler taksim değil Zarbedilmiş olur ne demek?

"Annelere anlatılan kederler taksim değil, zarbedilmiş olur." ... Annelere anlatılan kederler taksim değil, zarbedilmiş olur: Çocuklarının felaketini iki kat şiddetle hisseden anneler, bu ıstıraplarını çocuklarına fazlasıyla iade ederler; böylece keder anadan çocuğa ve çocuktan anaya her intikal edişinde büyüdükçe büyür.

Arapçada sair nedir?

Arapça şˁr kökünden: Şiir: manzûme. Şair: şiir yazan. Şuara: şairler, şiir yazanlar. Şiar: anlaşma, söz.

Sayre nedir?

Kearns-Sayre Sendromu (KSS) ilerleyici kardiyak ileti sistemi bozukluğu, iki taraflı göz kapağı düşüklüğü ve kronik eksternal oftalmopleji, göz dibinde anormal dejeneratif pigmentasyon ile giden ve nöromusküler hastalıklar grubunda değerlendirilen bir mitokondriyal miyopatidir.

Itidal ne demek TDK?

İşte, TDK'nın yayımlamış olduğu bazı bilgiler. İtidal, Türk Dil Kurumu'nun internet sitesinde yer alan bilgilere göre 'Aşırı olmama durumu, ılımlılık, ölçülülük ve soğukkanlılık' anlamı taşımaktadır.

Arapca şiir ne demek?

Şiir kelimesi Türkçe'de "sezgi, ilham, ilhama dayalı ifade, " anlamına gelir. Arapça sözcük Arapça şaˁara شعر z "sezdi, sezişle bildi, dolaysız kavradı" fiilinin masdarıdır. ... Şiir kelimesi tarihte bilinen ilk kez (1300 yılından önce) eserinde yer almıştır.

Sair Osmanlıca ne demek?

sair / sâir Seyreden, harekette olan. Bir şeyden geri kalan. Maadâ. Geçen, dolaşan.

Kearns Sayre sendromu nedir?

Kearns-Sayre Sendromu (KSS) ilerleyici kardiyak ileti sistemi bozukluğu, iki taraflı göz kapağı düşüklüğü ve kronik eksternal oftalmopleji, göz dibinde anormal dejeneratif pigmentasyon ile giden ve nöromusküler hastalıklar grubunda değerlendirilen bir mitokondriyal miyopatidir.

Leigh hastalığı nedir?

Leigh sendromu, genellikle yaşamın ilk yılında belirginleşen şiddetli bir nörolojik hastalıktır. Bu hastalık, zihin ve hareket yeteneklerinin ilerleyici kaybıyla (psikomotor gerileme) karakterizedir ve genellikle solunum yetmezliğine bağlı olarak iki veya üç yıl içinde ölümle sonuçlanır.

Ali isnad Nazil isnad ne demek?

Âlî isnad (ulüvvü'l-isnâd), bir hadis metninin iki veya daha çok isnadından yahut metinleri farklı da olsa birkaç isnaddan ilk kaynağa en az râvi ile ulaşanına verilen addır. Bunun zıddına nâzil isnad (nüzûlü'l-isnâd) denir.

İsnad tenkidi ne demek?

Müselsel adıyla da bilinen isnat zinciri, günümüze kadar ulaşan hadislerin kaynağına ulaşmak için başvurulan bir yöntemdir. İsnad Tenkidi: Bir sözü ya da davranışı birine dayandırmak, onunla birlikte anmak demektir.