Domates fidesi kac gunde yetisir?

İçindekiler:

  1. Domates fidesi kac gunde yetisir?
  2. Domates fidesi güneşi sever mi?
  3. Domates çekirdekten fide nasıl yetiştirilir?
  4. Domates fidesi neyi sever?
  5. Domates çekirdekleri nasıl Çimlendirilir?
  6. Domates ne kadar sürede büyür?
  7. Çeri Domates nasıl sulanır?
  8. Saksıda domates kaç günde meyve verir?

Domates fidesi kac gunde yetisir?

Normal koşullarda tohum ekiminden 40-45 gün sonra pişkin ve kaliteli fideler elde edilir.

Domates fidesi güneşi sever mi?

Domates, biber, patlıcan, fasulye, salatalık vb türler bol güneş isterler. Özellikle ürünlerin olgunlaşma döneminde. Fakat günümüzde şehirlerin yoğun yapılaşma ve asfalt yolların çokluğundan güneşten gelen ışınlar bu yapılara çarpıp geri dönerken ortamın sıcaklığının daha fazla artmasına sebep olurlar.

Domates çekirdekten fide nasıl yetiştirilir?

Domates Tohumlarını kab içerisinde veya viyollarde çimlendireceksiniz kabın veya viyolin üst seviyesine 1 cm kala ince elenmiş toprak ve torf karışımından oluşan toprakla doldurunuz ve fısfıs yardımıyla nemlendiriniz.Daha sonra domates tohumlarını yerleştiriniz ve geriye kalan kısmı aynı toprakla doldurunuz.Doldurma ...

Domates fidesi neyi sever?

Fide ya da tohumu dikmek için açılan çukura bu malzemeleri koyup dikimi gerçekleştirebilirsiniz. Güneşi sever. Gün içerisinde 6-8 saat güneş alabilir.

Domates çekirdekleri nasıl Çimlendirilir?

Domates tohumunu hızlı çimlendirmek için yapmanız gereken şey, uygun dönemde (Şubat, Mart aylarında) ekimi yapmadan önce tohumları 3-4 saat suda bekletmeniz olacaktır. Böylece domates tohumları en kısa sürede çimlenmeye başlar. Fide viyollerine torf veya gübre+toprak+dere kumu karışımı konulur.

Domates ne kadar sürede büyür?

Domates meyvelerinin büyüyüp kızarması yani tam olgunlaşması çeşide, kültivara göre 6 hafta ile 3 ay arasında değişir.

Çeri Domates nasıl sulanır?

Domatesi sularken dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan biri yaprağına su değdirilmeden sulama işleminin yapılmasıdır. Eğer yapraklara su değerse hastalanmasına sebebiyet vermiş oluruz. Yine bir diğer püf noktası bitki üzerinde meyvesi görülünceye kadar fazla sulamadan kaçınılmalıdır.

Saksıda domates kaç günde meyve verir?

6. adım: Yaklaşık 3 ay sonra çiçeklenecek olan domates bitkinizi gübreleyerek verimli bir şekilde domates elde edin. Domates bitkileriniz tüm bu aşamaları eksiksiz olarak uyguladığınız takdirde yaklaşık 3 ay gibi bir sürede çiçeklenmeye başlayacak, hemen ardından da meyve oluşacaktır.