Zemberek ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Zemberek ne demek TDK?
  2. Saat zembereği ne demek?
  3. Zembereği Boşanmak Ne Demek?
  4. Saat Pandülü nedir?
  5. Kulak kabartan ne demek?
  6. Rahat batıyor ne demek?
  7. Mekanik saatlerin çalışma ilkesi ve özelliği nedir?
  8. Türkçede Zen ne demek?
  9. Feraye ne anlama gelir?
  10. Zenne argoda ne demek?

Zemberek ne demek TDK?

1. Son derece acı. 2. Son derece sert, hakaret dolu: “Baştakilere, bir kere daha uyarmak için zehir zemberek bir rapor gönderdi.” -E. C.

Saat zembereği ne demek?

Zemberek, saat yapımcılığında ve mekanik makinelerin yapımında kullanılan, bir merkezden hareketle kendi üzerine sarılan çelik uzun şeritten oluşan bir çeşit yaydır. Kinetik enerjiyi depolamak için önceki yüzyıllarda kullanılan tek araçtı. Zemberek, kapılara takılan bir çeşit yaylı kapama düzeneği.

Zembereği Boşanmak Ne Demek?

Zembereği boşanmak deyiminin anlamı:1. Saatin zembereği kurulmaz duruma gelmek. 2. Kendini tutamayarak uzun uzun gülmek.

Saat Pandülü nedir?

Pandül ya da sarkaç, bir ipe veya zincire bağlı olan, sabit bir noktada tutulduğunda çeşitli enerjilere göre salınım yapan radyestezik bir araçtır.

Kulak kabartan ne demek?

Kulak kabartmak deyiminin anlamlı ise aşağıda sizlere verilmiştir. - Belli etmemeye çalışarak dinlemek.

Rahat batıyor ne demek?

➡Rahatlık Batmak deyiminin anlamı:Rahat, iyi bir yerdeyken o yeri olmayacak nedenlerden ötürü terkeden insanlar için sitem biçiminde söylenir. İçinde bulunduğu rahat hayatı bırakarak kendine değişik yaşantı arayan yada tam rahata erecekken varını yoğunu satarak tekrar çalışmaya başlaması anlamında söylenilen sözdür.

Mekanik saatlerin çalışma ilkesi ve özelliği nedir?

Mekanik saatin çalışma sistemi temel olarak şöyledir; ana zemberek sıkıştırılarak enerji üretilir. Bu enerji, zembereğin üzerinde bulunan balans çarkını döndürür. Balans çarkı dönerken eşapman dişli takımını hareket ettirir. Böylece saniye, dakika ve saati gösteren sistem işlemeye başlar.

Türkçede Zen ne demek?

Zen kelimesi Türkçe'de "Budist eğitimde bir yöntem" anlamına gelir. İngilizce zen "Budist eğitimde bir yöntem" sözcüğünden alıntıdır.

Feraye ne anlama gelir?

Feraye isminin anlamıAy ışığı, ayın parlaklığı.

Zenne argoda ne demek?

Zenne ne demek? Zenne, eski geleneksel göçebe Türk geleneğinde düğünlerde ve şenliklerde kadın kıyafetiyle geleneksel olarak kadın gibi oynayan erkeklere verilen isimdir. Karagöz gibi tiyatro sergisi hasıl olduğunda kadın rolüne çıkan erkeklere zenne denir.