Uyku ilacı zararı var mı?

İçindekiler:

  1. Uyku ilacı zararı var mı?
  2. Uyku ilacı hangi durumlarda kullanılmaz?
  3. Uyku ilacı böbreğe zarar verir mi?
  4. Uyku hapı zehirler mi?
  5. Uyku ilacı nasıl alınır?

Uyku ilacı zararı var mı?

Araştırmalar, uyku haplarının kalp krizi, kemik kırılması, bunama ve enfeksiyon risklerini artırdığını ortaya koydu. Arizona Eyalet Üniversitesi uyku araştırmacılarından Shawn Youngstedt, CNN'e yaptığı açıklamada “Uyku hapları sağlık açısından aşırı derecede risk taşıyor.

Uyku ilacı hangi durumlarda kullanılmaz?

Bu yüzden gün içinde kişide uyku hali yaratabilecek, araba kullananların dikkatlerini bozabilecek durumlar meydana gelebilir. Dolayısıyla, en az 3 ay süren ve devam eden kronik uykusuzluk hallerinde uyku hapları kullanılmalı, bunun dışında uyku ilaçlarına fazla başvurulmamalıdır.

Uyku ilacı böbreğe zarar verir mi?

Ancak sadece uykuya dalmayı kolaylaştıran ve yeşil reçete edilen ilaçların 1 aydan daha uzun bir süreyle kullanılması sakıncalıdır. Bu tür ilaçların karaciğer ve böbrek üzerinde olumsuz etkileri vardır. İlacın atıldığı bölge karaciğerse karaciğerde, böbrekse böbrekte fonksiyon bozukluklarına neden olur.

Uyku hapı zehirler mi?

Bilinçsizlik ile tüketilen ilaçlar kişilerde ciddi yan etkiler yapabilmektedir. Uyku hapı zehirlenmeleri, çok tehlikeli durumlar olup acil hekim muayenesi gerektiren durumlardır. Yanlışlık ile içildiğinde ya da intihar için içilirse ciddi bir koma haline kişiyi sokup felç durumuna kadar götürebilmektedir.

Uyku ilacı nasıl alınır?

Uyku ilacı, doktor kontrolü altında kullanılması gereken ilaç grubundadır. Kullanım saati ve kullanılış şekli, ilacın cinsine göre farklılıklar gösterir. Kimi ilaçlar yatmadan 15-20 dakika önce alınırken, bazılarının yatmadan 2-2,5 saat önce alınması gerekir.