Miraç Kandili 2021 ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Miraç Kandili 2021 ne anlama gelir?
  2. Miraç Kandili ne zaman anlamı?
  3. Mirac Kandili niye var?
  4. Miraç gecesi Peygamberimiz neler gördü?

Miraç Kandili 2021 ne anlama gelir?

Müslümanlar için mübarek üç aylarda yer alan Miraç Kandili, müminler önemli bir yer teşkil ediyor. Miraç kelime anlamı itibariyle göğe çıkma, yükselme anlamlarına geliyor. Diyanet 2021 Dini günler takviminde Miraç Kandili tarihi yer alıyor. ... Miraç kelime anlamı itibariyle göğe çıkma, yükselme anlamlarına geliyor.

Miraç Kandili ne zaman anlamı?

Recep ayının 27. gecesidir. Müslümanlar bu gecede Hz. Muhammed'in, Mekke'deki Mescid-i Haram´dan, Kudüs´teki Mescid-i Aksa´ya götürüldüğüne, oradan da gökleri aşarak, Cebrail'in bile giremediği Sidretül Münteha'yı geçerek Allah´ın katına ulaştığına inanırlar. Bu olaya miraç ya da göğe çıkış denir.

Mirac Kandili niye var?

İslam alemi için en önemli gecelerden birisi hiç şüphesiz Miraç Kandili gecesidir. Miraç ya da Mirac, Hazreti Muhammed'in, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldiği gecedir.

Miraç gecesi Peygamberimiz neler gördü?

Muhammed 'e Sidre'de dört kutsal nehir ve her gün yetmiş bin meleğin ziyaret ettiği Beyt–i Ma'mûr gösterildi. Sonra kendisine şarap, süt ve bal dolu üç bardak sunuldu. O, yine sütü tercih etti. Hazreti Muhammed o gece şehitlerin ve muttakilerin cenneti olan Cennetü'l–Me'vâ'yı temaşa etti.