Mide ve bağırsaktaki gaz sıkışmasına ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Mide ve bağırsaktaki gaz sıkışmasına ne iyi gelir?
  2. Gaz problemi neden olur?
  3. Gaz sıkışması nereye vurur?
  4. Bağırsak gazını çıkarmak için ne yapmalı?

Mide ve bağırsaktaki gaz sıkışmasına ne iyi gelir?

Gaz Sancısı Nasıl Geçer?
  • Zencefil, mide bulantısı, hazımsızlık, gaz sıkışması ve mide nezlesine iyi gelir.
  • Papatya çayı, rahatlatıcı etkisinin yanı sıra yatıştırıcı özelliğiyle gaz krampları engeller, iltihap giderici bir katkı sağlar.
  • Nane çayı, midedeki gurultuyu ortadan kaldırır ve sancıdan kurtulmaya yardımcı olur.
Daha fazla öğe...

Gaz problemi neden olur?

Vücutta gaz, birçok farklı sebepten dolayı meydana gelebilir. Tüketilen yiyecek ve içecekler, bunların sindirilme aşaması ve de bağırsakta bakteri oluşumu vücutta gazın en büyük nedenlerindendir. Gaz çoğunlukla; yiyecek veya içecek tüketirken hava yutma veya bu yiyeceklerin sindirimi esnasında oluşur.

Gaz sıkışması nereye vurur?

GAZ SANCISI NERELERE VURUR? Yemeklerden sonra ya da ansızın başlayan gaz sancıları sadece karın ağrılarına değil bele ve sırta da vurarak ağrı yayılabilir. Bunlarla da kısıtlı kalmayıp kasıklara kadar inerek sancı yapabilir. Bazı kişilerde çarpıntı ve göğüs kafesinde batma hissi olduğu gözlenmiştir.

Bağırsak gazını çıkarmak için ne yapmalı?

Karın kısmında oluşan gaz sıkışması, bireyi rahatsız edecektir. Sağlık problemi şeklinde belirtilen gaz sıkışmasına iyi gelen şeylerin içerisinde; sağlıklı beslenme, ilaç tedavisi, zencefil ve papatya gibi doğal çaylar yer almaktadır. Gaz sıkışmasını önlemek için sırta masaj yaptırmak da faydalı olabilir.