2021 engelli araç limiti değişir mi?

İçindekiler:

  1. 2021 engelli araç limiti değişir mi?
  2. 2021 engelli araç fiyat limiti ne kadar olacak?
  3. 2020 yılında engelli araç sınırı ne olur?
  4. Engelli araç Satışı kaç yıla düştü?
  5. Yüzde 40 engelli raporu ile alınan aracı kimler kullanabilir?
  6. Engelli araç şehir dışına çıkar mı?
  7. Engelli araç süresi doldu ne yapmalıyım?
  8. Özürlü araç ne zaman satılır?

2021 engelli araç limiti değişir mi?

Engellilerin binek otomobil alımında ÖTV istisnası limiti, 2021 yılı için 3 TL (8 Seri No.lu ÖTV Tebliği). Tüm binek otomobillerde engelliler için ÖTV istisnası uygulanabilmesi için, hesaplanması gereken ÖTV ve diğer her türlü vergiler dâhil bedelin 2021 yılı için 3 TL'yi aşmaması gerekiyor.

2021 engelli araç fiyat limiti ne kadar olacak?

Son olarak 2021 yılı itibarıyla ÖTV muafiyetli engelli araç alımının üst limiti 330.800 TL olarak belirlendi.

2020 yılında engelli araç sınırı ne olur?

29 Aralık 2020 tarihli ve 31349 sayılı 1. Mükerrer Resmi Gazete'de yayımlanan Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 7) ile engellilere ÖTV'den istisna araç satışında uygulanan 303.200 TL parasal sınır 330.800 TL olarak yeniden belirlenmiştir.

Engelli araç Satışı kaç yıla düştü?

1- 5 Yıl dolmadan satış 2- 5 Yıl dolduktan sonra satış. Eğer ÖTV indirimli alınan araç 5 yıl dolmadan engelsiz birine satılırsa bu sefer araç alınırken ödenmeyen ötv ödenir.

Yüzde 40 engelli raporu ile alınan aracı kimler kullanabilir?

H sınıfı ehliyetle alınan %40 altı engelli vatandaşların araçları ise sadece engelli vatandaşın kendisi tarafından kullanılması zorunludur, başka birisi kullanamaz.

Engelli araç şehir dışına çıkar mı?

Engellilik oranı yüzde 90 ve üzeri olup ta (araçta özel donanım olsun olmasın) ötv indirimli araç alan kişilerin adlarına alınan otomobilleri de kendileri, eşleri ve üçüncü dereceye kadar yakın akrabaları kullanabilir. Yurt dışına ve şehir dışına çıkmalarında bir kısıtlılık bulunmamaktadır.

Engelli araç süresi doldu ne yapmalıyım?

Bunun için yapmanız gereken işlem ise notere gidip satış işlemini gerçekleştirmek. İşi bilmeyen bazı noterler emniyetteki şerhi kaldırmanızı isteyebilir bunlara hiç gerek yok. Siz noterden satışı yapınız aracı alan kişi ruhsatı ve plakayı çıkartabilir.

Özürlü araç ne zaman satılır?

Engelli bireyler araçlarını aldıktan 5 yıl sonra engeli olmayan bir kişiye ÖTV ödemeden satabilirler mi? Bir engelli aracının 5 yıl içinde satılması durumunda ÖTV istisnası hakkı kaybedilir ve ödenmesi gerekir. 5 yılını tamamladıktan sonra ise herhangi bir ÖTV ödemesi yapılmadan satılabilir.