İŞKUR kaydı nasıl yapılıyor?

İçindekiler:

  1. İŞKUR kaydı nasıl yapılıyor?
  2. İŞKUR işsizlik kaydı nasıl alınır?
  3. Işkur'a işveren olarak nasıl kayıt olunur?
  4. İŞKUR kayıt numarası nasıl alınır?
  5. Işkur kayıt yenileme nasil yapılır?
  6. Işkur numarası nasıl öğrenilir?
  7. Işkur kaydı internetten yapılır mı?

İŞKUR kaydı nasıl yapılıyor?

İŞKUR'un sunduğu hizmetlerden yararlanabilmeniz için kayıtlı kullanıcı olmanız gerekmektedir. İş aramanın ilk adımı kayıttır. Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları zorunludur.

İŞKUR işsizlik kaydı nasıl alınır?

Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine başvurmak gerekmektedir. Başvuru, İŞKUR birimine şahsen gelerek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden yapılabilir.

Işkur'a işveren olarak nasıl kayıt olunur?

Sistem üyeliğinden sonra işveren kaydı yapılabilir. İşyeri kaydı aşamasında güncel SGK ve Vergi numarası ile kayıt yapılabilmektedir. İşyeri kaydının İŞKUR tarafından onaylanmasından sonra ise T.C. Kimlik Numarası, şifre ve işyerinin İŞKUR numarası ile sisteme giriş yaparak Kurumumuz hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

İŞKUR kayıt numarası nasıl alınır?

İŞKUR kayıt belgenizi e devlet üzerinden alabilirsiniz. Bunun için e devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra arama kısmına gelin. Buraya İŞKUR kayıt belgesi diye yazarak aratın. Çıkan ilk sayfada İŞKUR kayıt belgenizi kolay bir şekilde temin edebilirsiniz.

Işkur kayıt yenileme nasil yapılır?

İŞKUR KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR? Öncelikle İŞKUR'un resmi sitesi olan iskur.gov.tr adresine girin. Açılan sayfada sağ ve sol taraflarda menü göreceksiniz. Eğer daha önceden İşkur'a kayıt yaptırmadıysanız sağ taraftaki menüden işkura kayıt ol linkine tıklayın.

Işkur numarası nasıl öğrenilir?

İşkur kayıt belgesi sorgulamak için e-devlet sistemine TC kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapmanız gerekiyor. Kayıt belgesi sorgulamak için “turkiye.gov.tr/iskur-kayit-belgesi” linkine tıklamanız yeterli olacaktır.

Işkur kaydı internetten yapılır mı?

Hizmetlerimizden yararlanabilmeniz için kayıtlı kullanıcı olmanız gerekmektedir. İşveren olarak İŞKUR sistemini internet üzerinden kullanabilmek için işveren yada işveren temsilcisi adına sistem üyeliği yapılması gerekmektedir. Sistem üyeliğinden sonra işveren kaydı yapılabilir.