Özel öğrenci yurdunda öğrenci olmayan kalabilir mi?

İçindekiler:

  1. Özel öğrenci yurdunda öğrenci olmayan kalabilir mi?
  2. Özel yurtta kimler kalabilir?
  3. Üniversite yurtları nereye bağlı?
  4. Öğrenci yurdunda kimler kalabilir?
  5. Özel Öğrenci Yurtları açık mı?
  6. Yurt başvuruları ne zaman açılacak?
  7. Yurtlar kime bağlı?

Özel öğrenci yurdunda öğrenci olmayan kalabilir mi?

Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği'ne göre Üniversite öğrencisi olmayanlar Yurtlarda kalamazlar.

Özel yurtta kimler kalabilir?

a) Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olmak, b) Taksirli suçlar hariç herhangi bir suçtan dolayı 6 ay veya daha fazla hapis cezası almamak ve kesinleşmiş mahkumiyeti bulunmamak, c) Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı olmamak, şartları aranır.

Üniversite yurtları nereye bağlı?

Şun İtibariyle KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) GENÇLK VE SPOR BAKANLIĞINA Bağlıdır.

Öğrenci yurdunda kimler kalabilir?

Anne ve babası vefat etmiş olan yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler, Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar, Devlet koruması altında olanlar, Bakanlık yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahiptir.

Özel Öğrenci Yurtları açık mı?

EVET, Çoğu öğrenci yurdu açık. ... Bazı özel izinler ile yada mevzuatta bulunan bazı maddelere göre açık kalan öğrenci yurtları öğrenci barındırmaya devam ediyor.

Yurt başvuruları ne zaman açılacak?

KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK? Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte yurt başvurularının önünde bir engel kalmadı. Akademik takvimin 13 Eylül'de başlayacağı göz önüne alınırsa yurt başvurularının da 13 Eylül'e kadar başlaması bekleniyor.

Yurtlar kime bağlı?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı, 22 Ağustos 1961 tarihinde kurulan ve yüksek öğrenim gören ve maddi olanaklardan yoksun öğrencilerin maddi yönden desteklenmesi amaçlayan tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine tâbi özel bütçeli ve sosyal amaçlı hizmet veren ...