Herşey ve birşey nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Herşey ve birşey nasıl yazılır?
  2. Bir sey mi bir sey mi?
  3. Birşeyler mi bir şeyler mi?
  4. Birşey değil mi bir şey değil mi?
  5. Bir şeyler mi?

Herşey ve birşey nasıl yazılır?

Yani Türk Dil Kurumu'na göre her şey kelimesi ayrı olarak yazılır. Türk Dil Kurumu'nun her şeyin yazılı ile ilgili verdiği örnekler şöyle… Sonuç olarak “her şey” kelimesinin birlikte yazılması yanlıştır. Bu kelimenin doğru yazılışı “her şey” şeklinde olmalıdır.

Bir sey mi bir sey mi?

Türk Dil Kurumu'na göre bu kelimenin doğru yazılışı ayrı şekilde kullanımı. Yani “bir şey” şeklinde yazan kişiler kelimeyi doğru kullanırken “birşey” yazan kişiler hatalı kullanım yapmış oluyor. Sonuç itibariyle bir şey kelimesi ayrı yazılır.

Birşeyler mi bir şeyler mi?

Yani Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "bir şey"dir. Dolayısıyla TDK sitesinde sözlükten arama yaptığımızda birşey kelimesi sözlükte bulunmamaktadır. Sonuç olarak birleşik şekilde yazım yanlış, ayrı şekilde yazılış ise doğru şekilde kullanımdır.

Birşey değil mi bir şey değil mi?

Bu kelime genellikle Birşey değil şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı bir şey değil şeklinde olmalıdır.

Bir şeyler mi?

Özellikle öğrenciler başta olmak üzere pek çok vatandaş imla kuralları arasında bu soruyu merak ediyor. İşte Türk Dil Kurumuna göre bir şey kelimesinin doğru yazımı... BİR ŞEY NASIL YAZILIR, BİR ŞEY Mİ, BİRŞEY ? ... Yani Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "bir şey"dir.