Bir işin hayırlı olup olmadığını nasıl anlarız?

İçindekiler:

  1. Bir işin hayırlı olup olmadığını nasıl anlarız?
  2. Sabah ezanından sonra istihareye yatılır mı?
  3. İstihare namazı kıldıktan sonra ne yapılır?
  4. Uyumadan istihare olur mu?

Bir işin hayırlı olup olmadığını nasıl anlarız?

İstihare, bir işin hakkında hayırlı olup olmadığını anlamak için abdest alıp iki rekât namaz kıldıktan sonra bu husustaki duayı okuyarak o işle ilgili rüya görmek üzere uykuya yatmaktır... Önce günahlardan tevbe edilir. ... Bundan sonra da, inşallah hiç günah işlememeye söz veriyorum" denir.

Sabah ezanından sonra istihareye yatılır mı?

İstihareye Sabah namazından veya Vitir namazından sonra başla. Yol gösterilmesi için Allah'a sığınmadan önce iki rekât namaz kılmak en doğrusudur. İstihareyi sabah namazıyla birlikte kılmak veya vitir namazından sonra kılmak önerilir.

İstihare namazı kıldıktan sonra ne yapılır?

Namaz kılındıktan sonra istihare duası okunur ve ardından kıbleye doğru bir şekilde yatılır. Rüyada beyaz veya yeşil renkler görünürse o işin kişiye hayırlı olacağı, siyah ve kırmızı renkler görülürse işin şer olduğu anlamına gelmektedir. Şer olandan kaçınmak gereklidir.

Uyumadan istihare olur mu?

İstihâre, bir kimsenin yapmak istediği bir şeyin kendisi için hayırlı olup-olmayacağı konusunda bir işarete kavuşmak maksadıyla yatmadan önce iki rekât namaz kılarak Allah'a dua etmesidir. ... İstihâre, yapılmasının doğru olup-olmadığında tereddüt edilen şeylerde yapılır ve yedi kere tekrarlanabilir.