Cem Karaca nereli?

İçindekiler:

  1. Cem Karaca nereli?
  2. Cem Karaca ne zaman oldu?
  3. Cem Karaca nasıl ünlü oldu?
  4. Cem Karaca'nın hastalığı nedir?
  5. Toto Karaca aslen nereli?
  6. Cem Karaca kaç yılında doğmuştur?
  7. Cem Karaca hangi dine mensup?
  8. Cem Karaca Bektaşi mi?
  9. Toto Karaca kimin annesi?

Cem Karaca nereli?

Cem Karaca
Doğum adıMuhtar Cem Karaca
UnvanıCem Ağabey
Doğum Bakırköy, İstanbul, Türkiye
Ölüm (58 yaşında) Bakırköy, İstanbul, Türkiye
7 satır daha

Cem Karaca ne zaman oldu?

Cem Karaca/Ölüm tarihi

Cem Karaca nasıl ünlü oldu?

Müzikten kopmak istemeyen Cem Karaca 1964 yılında “Cem Karaca – Jaguarlar” grubunu kurdu. 19 yılları arasında Apaslar grubu, Hürriyet gazetesinin düzenlediği altın mikrofon yarışmasında ikinci olarak büyük bir başarıya imza attı. Apsalar'ı Kardaşlar grubu izledi.

Cem Karaca'nın hastalığı nedir?

sabahında, solunum ve kalp yetmezliğine bağlı olarak ağır kalp krizi geçirdi. Uygulanan tüm müdahalelere rağmen kaldırıldığı Bakırköy Acıbadem Hastanesi'nde 58 yaşında hayata gözlerini yumdu. Hastane tarafından yapılan açıklamada Karaca'nın ölüm sebebi kalp ve solunum durması olarak belirtildi.

Toto Karaca aslen nereli?

İran Ermenisi bir ailenin kızı olarak İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Teyzesi Vartiter Felekyan da tiyatrocu idi. Küçük yaşlarda bale dersleri aldı. 1930'lu yıllarda Ömer Aydın'ın operetlerinde yer aldı.

Cem Karaca kaç yılında doğmuştur?

Cem Karaca/Doğum tarihi

Cem Karaca hangi dine mensup?

Cem, 'te, İstanbul'da, Toto (İrma Felegyan) ve Mehmet Karaca çiftinin oğlu olarak dünyaya geldiğinde ailesi, ona, “Muhtar Cem Karaca” adını verdi. Annesi Toto Hanım Ermeni, Babası Mehmet Bey ise, Azerbaycan asıllı idi ve Türkiye'de İran vatandaşı olarak yaşıyorlardı.

Cem Karaca Bektaşi mi?

Cem'in annesi Ermeniydi. Baba tarafından ise Bektaşi idi.

Toto Karaca kimin annesi?

Gerçek adı İrma Felegyan'dır. Ermeni asıllı Türkiyeli bir aileden gelmektedir. Tiyatro sanatçısı Mehmet Karaca ile evlendikten sonra adını Toto olarak değiştirmiş ve Toto Karaca adını almıştır. Tiyatrocu sanatçısı Vartiter Felegyan'nın yeğeni, müzisyen Cem Kara'nın annesidir.