Döküman TDK ne demek?

İçindekiler:

  1. Döküman TDK ne demek?
  2. Döküman kavramı nedir?
  3. Web Dokumani nedir?
  4. Döküman Türkçe mi?
  5. Yazılı döküman ne demek?
  6. Tıbbi doküman ne demek?
  7. Dökümasyon ne demek?
  8. Döküman tarama sistemi nedir?
  9. Belge Türkçe bir kelime midir?
  10. Doküman kelimesi nasıl yazılır?
  11. Doküman no ne demek?
  12. Tıbbi Dökümantasyondan hangi bölümlere geçiş var?
  13. Tıbbi sekreter ne iş yapar?
  14. Dokümantasyon nedir ne iş yapar?

Döküman TDK ne demek?

Bazı örneklerde görülen "döküman, dokuman" gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "doküman"dır. DOKÜMAN KELİME ANLAMI NEDİR? TDK sözlüğüne göre; Türkçeye Fransızcadan geçen doküman; "Belge" demektir.

Döküman kavramı nedir?

Çeşitli verilerin aktarıldığı, herhangi bir işlemin metotlarını anlatan, başka bir deyişle bir işlemin adımlarını aktaran elektronik ya da yazılı belgelerdir.

Web Dokumani nedir?

Döküman yönetim sistemi, şirketlerin ya da kurumların belgelerini (Prosedürler, Formlar, Talimatlar vb. gibi diğer belgeler) düzenli bir şekilde arşivleme ve yönetmelerini sağlayan bir sistemdir. Deltawebsistem'in geliştirmiş olduğu döküman yönetim sistemi web tabanlıdır.

Döküman Türkçe mi?

Doküman kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Doküman kelimesi Fransızca kökenlidir. - Dostumun dokümanlarından çok güzel bilgiler edinmiştim.

Yazılı döküman ne demek?

Döküman herhangi bir faaliyetin metotlarını ortaya koyan veya okuyanı bir iş bir görevle ilgili yönlendiren elektronik ortamda veya kağıt ortamındaki yazılı metinlerdir. Bu faaliyet işletmelerde örneğin üretim faaliyetine ait metotları , bir makinenin çalıştırılmasını vb izah için kullanılabilmektedir.

Tıbbi doküman ne demek?

Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik özel ve kamu, kurum ve kuruluşlarında; hastanın randevu hizmetlerini düzenleme, kabul işlemlerini yapma, hastayı kurumun işleyişi ve tıbbi hizmetler konusunda bilgilendirme, hastaya ait kayıtları tutma, idari ve tıbbi ünitelerdeki haberleşme ve yazışma hizmetlerini yürütme, hasta ...

Dökümasyon ne demek?

Dokümantasyon bir olayla ilgili bilgileri kaydet- mek ve gelecekte kullanılmak üzere muhafaza etmek için gerçekleştiri- lir.

Döküman tarama sistemi nedir?

Birinci işlem Kağıda Basılı Belge veya Dokümanların veya başka herhangi bir basılı bilgi kaynağının özelliklerine göre farklı cihazlarda taranarak renk, dosya boyutu, kalite gibi optimizasyonları yaparak pdf olarak veya resim dosyaları olarak dijital ortama aktarılmasıdır.

Belge Türkçe bir kelime midir?

Moğolca belge "işaret, alamet, resmi belge, ferman, berat" sözcüğünden alıntıdır. Moğolca sözcük Eski Türkçe belgü "işaret, alamet, nişan" sözcüğü ile eş kökenlidir. Bu sözcük Ana Türkçe yazılı örneği bulunmayan *bel- "işaretlemek, damgalamak" fiilinden +gU sonekiyle türetilmiştir. belir- maddesine bakınız.

Doküman kelimesi nasıl yazılır?

Bu kelimenin döküman mı, doküman mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı doküman şeklinde olmalıdır.

Doküman no ne demek?

Dokuman No: Prosedür, Talimat, Görev Tanımı ünite kodu ve numarası belirtilir. Revizyon Tarihi: Değişikliğin yapıldığı tarih belirtilir. Revizyon No: Dokümantasyonu yapılan en son değişikliğin numarası belirtilir. Uygulama Tarihi.

Tıbbi Dökümantasyondan hangi bölümlere geçiş var?

Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik mezunlarının geçiş yapabileceği DGS bölümleri de şunlardır.
  • Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri.
  • Maliye.
  • İktisat.
  • Sağlık Yönetimi.
  • İşletme.

Tıbbi sekreter ne iş yapar?

Tıbbi sekreter, sağlık kuruluşları veya özel muayenehanelerde hastaları kabul etme, kayıtlarını tutma ve genel ofis işleyişini sağlamakla yükümlü kişilere verilen mesleki unvandır.

Dokümantasyon nedir ne iş yapar?

Hizmet verdiği firmaya ait tüm bilgileri konusuna göre sıralayan ve verileri koruyan kişilere dokümantasyon sorumlusu denir. ... Şirketin kayıtlı bilgilerinin düzenlenmesi, yeniden biçimlendirilmesi, yayınlanması hatta yorumlanması gibi işlemler de dokümantasyon sorumlusunun görev tanımı içerisinde yer alır.