Okul müdürü kimdir?

İçindekiler:

  1. Okul müdürü kimdir?
  2. Okul müdürünün okulda yaptığı çalışmalarla ilgili başlıca amaçları nelerdir?
  3. Okul yönetimi boyutları nelerdir?
  4. Planlama süreçleri nelerdir?
  5. Yerel Yönetimlerde Stratejik Planlama sürecinin aşamaları nelerdir?
  6. Temel strateji nedir?
  7. Aktif strateji nedir?
  8. Aktif olmayan strateji nedir?

Okul müdürü kimdir?

Okul müdürü, okulların yönetiminden sorumlu olan kişidir. Okul müdürleri Milli Eğitim müfredatı ve amaçları doğrultusunda eğitim öğretim faaliyetlerinin gerçekleşmesinden sorumludur. Okul Müdürü Nedir? Okul müdürü Milli Eğitim amaçları doğrultusunda okulların yönetiminden sorumlu olan kişidir.

Okul müdürünün okulda yaptığı çalışmalarla ilgili başlıca amaçları nelerdir?

Okuldaki çalışmalarla ilgili amaçları: ü Müdürümüz amaçlarının okulu bulunduğu durumdan daha ileriye götürmek, ü Topluma yararlı olan fertler yetiştirmek, ü İstenen başarıyı yakalamak olduğunu söyledi.

Okul yönetimi boyutları nelerdir?

Pilot uygulamadaki öğretmen görüşlerinin değerlendirilmesi ve ilgili literatürün taranması sonucunda, okul yönetiminin amaçları dört boyutta toplanmıştır. Bu boyutlar; örgütsel, işlevsel, toplumsal ve kişisel amaç boyutları olarak adlandırılmıştır.

Planlama süreçleri nelerdir?

Plan, bir amacın gerçekleştirilebilmesi için alınan sistemsel kararlar bütünüdür (Saruhan ve Yıldız, 2009: 195). “Her planlama faaliyeti, plan için gerekli olan verilerin toplanıp bilgiye dönüştürülmesinden başlayarak, planın ortaya çıkmasına kadar geçen aşamaları içerir” (Genç, 2007: 146). ...

Yerel Yönetimlerde Stratejik Planlama sürecinin aşamaları nelerdir?

Buna göre stratejik planlama süreci şunlardan oluşmaktadır: durum analizi, geleceğe bakış, maliyetlendirme ve izleme ve değerlendirme.

Temel strateji nedir?

Temel Stratejiler, işletmenin veya farklı iş birimlerinin yaşamlarını sürdürebilmeleri veya rekabet üstünlüğü elde edebilmelerini sağlamak amacıyla her yönetim düzeyinde görülen ve uygulanan stratejilerdir.

Aktif strateji nedir?

Aktif bir portföyle, yatırımcılar sermayeyi düşük performans gösteren hisse senetlerinden uzaklaştırmaya çalışır. Temel olarak, bu portföy stratejisi diğerlerinden daha dinamiktir, çünkü yatırım kararları çok daha sık değişir. ...

Aktif olmayan strateji nedir?

Yöneticinin stratejiyi kolaylıkla değiştirebildiği stratejİ türü aşağıdakilerden hangisidir? Yanıt Açıklaması: Yöneticinin stratejiyi kolaylıkla değiştirebildiği strateji, aktif olmayan stratejidir.