Ali Kuşçu hangi tarihte öldü?

İçindekiler:

  1. Ali Kuşçu hangi tarihte öldü?
  2. Ali Kuşçu kimdir bilime katkıları nelerdir?
  3. Matematik ve astronomi alanlarında yetişmiş iyonlu bilim insanı kimdir?
  4. Iyonlarda yetişmiş matematikçilerden birisinin adı nedir?
  5. El Harezmi kimdir neler yapmıştır?

Ali Kuşçu hangi tarihte öldü?

16 Aralık 1474

Ali Kuşçu kimdir bilime katkıları nelerdir?

- Özellikle astronomi, matematik alanlarında çalışmaları olan Ali Kuşçu'nun bilime en büyük katkısı, Zic-İ Uluğ Bey (yıldız kataloğu) adlı eseri tamamlamasıdır. - Risaltü'l-Fethiye adlı eserinde gök cisimlerinin dünyaya uzaklıklarını belirtmiştir. - Kelam, dil bilimi alanlarında da çalışmaları olmuştur.

Matematik ve astronomi alanlarında yetişmiş iyonlu bilim insanı kimdir?

Cevap. Tales; Geometri ve Astronomi alanlarında çalışma yapmış, ilk defa güneş tutulmasını hesaplamıştır. Pisagor; Matematik ve Geometri alanlarında çalışma yapmış, ilk defa dünyanın çevresini hesaplamıştır. Diyojen; Felsefe alanında çalışmalar yapmıştır.

Iyonlarda yetişmiş matematikçilerden birisinin adı nedir?

Bazı ünlü İyonyalılar; tıpta Hipokrat, tarihte Herodot, felsefe'de Diyojen, matematikte Pisagor, Thales gibi bilim insanları yetişmiştir.

El Harezmi kimdir neler yapmıştır?

Matematik'te ilk kez sıfırı kullanan Harezmi, bugünkü cebir ve trigonometrinin kurucusu sayılır. Birinci ve ikinci dereceden denklemleri analitik metotla, tek bilinmeyenli denklemleri ise cebirsel ve geometrik metodlarla çözmenin yollarını buldu. Harezmi, 850 yılında Bağdat'ta 70 yaşında vefat etmiştir.