Agno nasıl hesaplanır KTÜ?

İçindekiler:

  1. Agno nasıl hesaplanır KTÜ?
  2. Ders durumu B nedir?
  3. Üniversite iki dönem ortalaması kaç olmalı?
  4. Üniversitede çan eğrisi nedir?
  5. DD harf notu ne demek?

Agno nasıl hesaplanır KTÜ?

MADDE 11– (Değişiklik: Senato Kararı 11.07.2014-259) Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının (AGNO) Hesaplanması: Bir öğrencinin ilk yarıyıldan /yıldan itibaren aldığı tüm derslerin “4” üzerinden notları bu derslere ait kredi saatleriyle ayrı ayrı çarpılır.

Ders durumu B nedir?

Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB), (CC) notlarından birisini alan öğrenci, o dersi başarmış sayılır. ... b) (B) notu, not ortalamalarına katılmayan derslerden başarılı olan öğrencilere verilir.

Üniversite iki dönem ortalaması kaç olmalı?

İlgili yarıyılda kredili en az üç ders almak şartı ile yarıyıl not ortalaması 2,00 ve üstü olan öğrenciler o dönem başarılı sayılır. geçmiş sayılır. altında olan öğrenciler tekrar öğrencisi sayılırlar. İzleyen dönemlerde ise GNO'su 1,75'in altında olan öğrenciler tekrar öğrencisi sayılırlar.

Üniversitede çan eğrisi nedir?

Harf notu karşılıklarına göre; A. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır.

DD harf notu ne demek?

Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz. CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez.